Wat ik zeggen wou

Ceres


De slag om Ceres bereikt hoogtepunt kopt de Texelse Courant afgelopen vrijdag. Maar is dat ook zo? Een voorlichter van HHNK zegt graag in gesprek te willen komen met de tegenstanders. Is dat niet een beetje ‘mosterd na de maaltijd’? Al die jaren geven ze eigenlijk niet thuis, op mailtjes wordt niet gereageerd en de ‘inspreekavonden’ destijds waren eigenlijk een farce. Hopelijk luistert HHNK nu naar de Texelaars en menig toerist en blijft het stuk dijk open.

Afgelopen weekend heb ik daar meerdere keren staan kijken bij het parkeerterrein van Ceres. Het aantal fietsers dat vanaf ‘t Horntje komt en dan de bocht naar rechts neemt om weer de dijk op te fietsen is groot. HHNK, hou dit stukje dijk toch alsjeblieft open! Het komt de veiligheid daar ten goede en bij het stuk dijk waar laatst een trap met fietsgoot is gerealiseerd. Want daar is het toch echt wachten dat het een keer fout gaat. Voorkom nu het nog kan!

Teleurstellend is ook dat de burgemeester zich achter HHNK schaart. Onze burgervader moet voor ons opkomen. Het zou fijn zijn en hem sieren om voor ons met zijn vuist op tafel te slaan! Ook de wethouder, die in zijn vorige periode raadslid was en mede de motie ‘Ceres behouden’ had ingediend, had zich meer in kunnen zetten. Zeker als je de raadscommissie van 5 oktober 2016 zijn woorden terugluistert. Inmiddels is de schade door aanhoudende vernielingen opgelopen tot meer dan €25.000,- volgens HHNK. Dit bedrag had er niet hoeven zijn als het stuk dijk open was gebleven en zijn de geplaatste verbodsborden in het verboden gebied voldoende. Want waarom worden er verbodsborden geplaatst langs het stuk dijk waar de Texelaar en toerist niet mogen komen? Het bedrag hadden zij beter kunnen besteden aan het onderhoud van de trappen op de dijk. Ook het kunstwerk van Jan Wolkers staat er nog steeds troosteloos bij.

Burgemeester en wethouder Kooiman kom voor ons op! HHNK laat het stuk dijk open voor de veiligheid en laat ons vanaf de dijk ook van dat stukje natuur genieten.

Mariët van der Werf