Wat ik zeggen wou

Ceres


Burgemeester,

Kom op voor uw burgers en zorg dat die gekkigheid op de dijk stopt! Wij hadden een veilig doorgaand fietspad en dat willen we terug. De dijk wordt van gemeenschapsgeld betaald. De gemeenschap wil dat het fietspad op de dijk blijft, waardoor de veiligheid van de fietsers verzekerd is. Kortom: burgemeester, kom op voor de fietsende bewoners van uw gemeente!


Een verontruste Texelaar, Theo de Graaf


Naschrift (geldt voor meerdere ingezonden brieven over Ceres in deze krant):

Over de afsluiting en de reactie daarop heeft Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) gisteren aan tafel gezeten met de dorpscommissie van Oudeschild. Vooruitlopend op de uitkomst daarvan kon en wilde HHNK geen uitgebreide reactie geven en hield het bij deze korte reactie:

"De afsluiting destijds van dit stuk strand en duin, inclusief onderhoudsweg, was een voorwaarde om een vergunning te krijgen voor de buitenwaartse dijkversterking van de Prins Hendrikdijk. Binnendijks versterken zou tot gevolg hebben gehad dat grond onteigend moest worden vanwege de verbreding landinwaarts van de harde dijk. Daarom de keuze voor een buitenwaartse versterking. De nieuwe Prins Hendrik Zanddijk is deels aangelegd in de Waddenzee. Het opslokken van dit stuk Natura2000-gebied is gecompenseerd door een deel van het nieuwe strand- en duingebied te beschermen en ontoegankelijk te maken voor het publiek. Alleen zo konden wij de vergunning van de Provincie Noord-Holland krijgen voor een buitenwaartse versterking."