Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Opstelling marktkramen in bocht Binnenburg-Vismarkt wijzigt niet

De opstelling van de marktkramen in de overgang van de Binnenburg naar de Vismarkt verandert niet. In overleg met de marktmeester is besloten de indeling zo te laten als hij nu is.

Dat meldt de gemeente naar aanleiding van vragen over deze kwestie door de redactie. Aanleiding is dat de huidige opstelling van de kraam het terras en de entree van koffiebranderij Texelse Branding grotendeels aan het oog onttrekt van de bezoekers van de markt, waardoor velen dit links laten liggen. Voor de volledigheid: het was niet de koffiebranderij die hierover de publiciteit zocht, de redactie signaleerde dit en maakte er een bericht van. Volgens de gemeente zijn er verschillende redenen om de opstelling van de kramen ongewijzigd te laten:

“De ondernemer van de Texelse Branding heeft zijn terras aan de parkzijde. Voor het terras aan de kant van de markt is (nog) geen vergunning. Tijdens deze coronatijd moeten we nog zorgvuldiger omgaan met de beschikbare (multifunctionele) openbare ruimte. De indeling van de markkramen is qua diversiteit en benodigde ruimte met de ondernemers van de markt zeer nauwkeurig bekeken en afgewogen. Doordat we anderhalve meter afstand en een goede doorstroming moeten garanderen is het is niet mogelijk kramen richting de Binnenburg te plaatsen, dit in verband met de extra terrassen.

Er zijn meer ondernemers die op maandagmorgen een marktkraam voor hun deur hebben staan. Daar staat tegenover dat de markt een aanzuigende en dus positieve werking heeft voor de ondernemers.”