Kerkdiensten


Dominee M. Aten uit Den Haag (oud-bewoner van Texel) leidt zondag om 9:30 uur de dienst van de PKN in de Burghtkerk in Den Burg. Dominee C. de Jong uit Oosterend leidt om 9:30 en 11:00 uur de diensten in de kerken van respectievelijk Oosterend en De Cocksdorp. Dominee S. Kurtzahn uit Leiderdorp gaat om 9:30 uur voor in Den Hoorn en dominee J. Buurmeester leidt om 11:00 uur de dienst in de kerk van De Waal. Aanmelden voor de diensten is niet meer nodig met uitzondering van Den Burg.

Dominee D.J. van de Sluis gaat zondag om 10:00 uur voor bij de Doopsgezinde Gemeente in De Vermaning aan de Kogerstraat in Den Burg. Op www.dgtexel.doopsgezind.nl staat het coronaprotocol voor de diensten. De Baptistengemeente houdt voorlopig nog geen diensten in haar kerkgebouw, maar zendt ze uit via haar YouTube-kanaal op www.baptistengemeentetexel.nl. David Lodder gaat zondag om 10:00 uur voor. De Gereformeerde Gemeente in Oosterend heeft zondag diensten om 10:00 en 16:30 uur.

De Rooms-katholieke kerk houdt zondag om 10:00 uur een viering in de Johannes de Doperkerk in Den Burg. Bezoekers moeten zich eveneens aanmelden; dat kan op werkdagen tussen 10:00 en 12:00 uur tot vrijdag via tel 322161 of via secretariaat@rkparochietexel.nl. Op www.rkparochietexel.nl is te lezen welk protocol er is. Het pastorale team van de RK-kerk plaatst elke woensdag om 10:00 uur op https://youtu.be/LlHIHl-w8Ec. De RK-kerken zijn ook dagelijks geopend voor gebed of het branden van een kaarsje. De Christelijk Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (CGKv) van Den Helder houdt deze zomer geen kerkdiensten op Texel.