Ludieke protestactie: ijsbaan

omgedoopt in Jac. P. Thijssepark

De ijsbaan wordt zaterdag 25 juli omgedoopt in Jac. P. Thijssepark. Een ludieke actie van de stichting “Vrienden van de ijsbaan” in de strijd tegen het voornemen om de ijsbaan in gebruik te nemen als parkeerplaats.


De naam gaat wat betreft de stichting gelden voor de hele omgeving van de ijsbaan, omsloten door de Elemert, Keesomlaan, Haffelderweg en de Emmalaan. De nieuwe naam moet dit gebied meer de status van park geven. “Het omvat de oude ijsbaanweide omringd door bomen en struiken, de vijver met de gras taluds, de uitlopende slootjes en plasjes waarover je kunt lopen met het bruggetje, het Skatepark, de bomensingel langs de Emmalaan, het laantje langs de Haffelderweg en de kleine heemtuin met bosje achter de Thijsseschool."

De ijsbaan, zoals het in de volksmond wordt genoemd, staat bij de gemeente volgens de stichting nu naamloos geregistreerd als groen. De stichting verwacht dat het gebied meer aanzien krijgt als het voortaan als park omschreven wordt. Doel van de ludieke actie is vooral te benadrukken "dat een dergelijke mooie weide niet bedoeld is om het autoverkeer te faciliteren". “Het natuurgebied versterkt juist de kwaliteit van Den Burg. Wees er zuinig op! En dat deze buitenruimte hard nodig is, is een les uit de coronacrisis."

Met nadruk een ludieke actie, de officiële naamgeving van straten, parken en andere gemeentelijke eigendommen is voorbehouden aan de gemeenteraad.

25 Juli is de geboortedag van Thijsse, de "plechtigheid" vindt plaats om 11:30 uur, iedereen is - met gepaste 1,5 meter afstand, welkom.