Afbeelding
Foto: Job Schepers

Geen coronagevallen op vakantiepark

De geruchten dat er de afgelopen dagen vier toeristen met corona naar het ziekenhuis zijn overgebracht is onjuist. Dat stelt de gemeente op navraag bij de GGD.

Afgelopen dagen werd gesuggereerd dat er bij De Krim en bij hotel Molenbos besmettingen zouden zijn. Dit is onjuist. "Ik werd gebeld door de burgemeester zaterdag. Ik weet ook niet waar dit verhaal vandaan komt. Het is dus niet waar", laat ook Krim-directeur Iwan Groothuis weten. Hij baalt van de roddels. "Als er wat aan de hand is nemen wij maatregelen en communiceren we ook eerlijk. Maar het is dus niet waar."

De gemeente geeft aan geen idee te hebben waar de geruchten vandaan komen. "Het is niet duidelijk waarop het gebaseerd is, maar het is dus niet waar", laat een voorlichter duidelijk weten. Maandagmiddag komen er berichten binnen bij de redactie dat een hotel in De Koog gesloten zou zijn in verband met corona. Volgens de voorlichter van de gemeente kunnen ook deze verhalen naar het rijk der fabelen worden verwezen.


De geruchten hebben ongetwijfeld te maken met de toenemende drukte op het eiland. Op sociale media wordt er behoorlijk geklaagd over mensen die zich niet aan de anderhalve meter houden en ook de gemeente is een extra campagne gestart om bezoekers en Texelaars er goed op te wijzen zich aan de maatregelen te houden.