Stichting Kernwaarden Texel richt zich met name op de Regionale Energie Strategie.
Stichting Kernwaarden Texel richt zich met name op de Regionale Energie Strategie. Foto Archief Texelse Courant

Vernieuwing van het bestuur

Stichting Kernwaarden Texel

Stichting Kernwaarden Texel (SKT) heeft een nieuw bestuur. Dat is uitgebreid met twee nieuwe leden: Jan Boon en Martijn Eelman.

Medeoprichter Harry de Graaf trad reglementair af en heeft de voorzittershamer doorgegeven aan Kees Boon uit Den Hoorn. Andere bestuursleden zijn Joop Groeskamp, Swier Oosterhuis, Maarten Roeper en André van der Vliet.

Stichting Kernwaarden Texel maakt zich sterk voor behoud en herstel van de Texelse (ruimtelijke) kernwaarden: rust, ruimte, natuur, open landschap, cultuurhistorie en nachtelijke duisternis. "Het zijn de kernwaarden die Texel zo aantrekkelijk maken om er te wonen, werken en er vakantie te vieren. Het zijn ook de kwaliteiten die van het eiland zo’n sterk merk maken. Dit willen we als SKT graag behouden voor nu en in de toekomst."

De aandacht van de stichting gaat de komende tijd naar de Regionale Energie Strategie (RES), de toekomstvisie voor toerisme en de omgevingsvisie voor Texel. Daarnaast houdt de SKT vinger aan de pols waar het gaat om initiatieven die op gespannen voet staan met de kernwaarden.

Het voorbereiden en meedenken bij al deze, en andere, thema’s kost tijd. Daarom is het bestuur van SKT verbreed naar zeven bestuurders die bij worden gestaan door een groep adviseurs. Wie geïnteresseerd is in de activiteiten van SKT kan zich via de website inschrijven voor de nieuwsbrief, een email sturen, of contact opnemen met één van de bestuursleden.

Afbeelding