We proberen over het algemeen wel afstand te houden, maar het lukt niet altijd.
We proberen over het algemeen wel afstand te houden, maar het lukt niet altijd. Foto: Eigenaar

Het is een crime om

boeskippies te doen

Lukt het ons, nu het drukker wordt, nog om anderhalve meter afstand te houden? Dat blijkt nog best lastig.


De Altijd-stemmers: "Ik wil niet de oorzaak zijn van het opzettelijk verspreiden van het virus; Probeer altijd die afstand te bewaren maar valt mij op dat veel jongeren en ook ouderen er helemaal niet bij nadenken; Voor zover mogelijk; maar dat kan alleen als dat wederzijds is. De bereidwilligheid daartoe is de afgelopen weken hard afgenomen: toeristen bij de super en in winkels gedragen zich of op Texel geen 1,5 meter samenleving van toepassing is. Vervelend. ik overweeg soms een hoepelrok te maken met een diameter van ruim 1,5 meter; Andere mensen komen dichterbij, ik probeer zoveel mogelijk afstand te bewaren zonder onaardig te worden; drukte vermijden wij altijd al en nu nog meer "


Meestal: "Een crime om boeskippies te doen en sinds de versoepelingen en de daarbij komende drukte door vakantiegangers ben ik overgaan op online boodschappen bestellen en laten bezorgen; In de dorpen zijn de straten smal en toeristen zijn op vakantie en vaak niet van zins om zich aan de regel te houden. Zeer ergerlijk!; Veel Fietsers op fietspaden gedragen zich a-sociaal, als er een tegenligger aankomt gaan wij altijd achter elkaar rijden. De meesten doen dat niet en gaan soms schrijlings langs je, balen; bijna altijd, maar in verdrietige situaties omhels ik wel mijn uitwonende kinderen."


Vaak: "Ik erger me weer dood aan het toeristenvolk. Het interesseert ze geen moer. En wie passen zich weer aan? Juist de Tesselaars."

Soms: "Als anderen erom vragen anders niet; De 1,5 meter samenleving is het ergste wat ze verzonnen hebben. Het heeft meer impact dan het coronavirus. Mensen zijn sociale 'dieren' en door deze regeling raakt men angstig van een ander en krijgen veel mensen psychische klachten, eenzaamheid, etc; De mens heeft de contacten beslist nodig om het immuun systeem up to date te houden!; gezond eten, leven en goed ventileren vele malen beter en succesvoller is om corona en/of andere ziekten te voorkomen! Te denken bv aan verse maaltijden in de Gollards en fruit op scholen, enz."


Een enkeling ziet het somber in: "We leven in een onrealistische tijd wat nooit normaal zal worden. Leuk leven is er niet meer bij. Mensenvrijheid is erg beperkt en ouderen in verzorgingshuizen zijn niet te benijden."