Verdeeldheid over de vraag over verruiming van maatregelen voor de horeca.
Verdeeldheid over de vraag over verruiming van maatregelen voor de horeca. Foto: Eigenaar

Binnen groter risico besmetting

Voorstanders van verruimen van maatregelen voor de horeca: "Hoeveel bedrijven moeten er failliet gaan? Heeft men er al eens naar gekeken, hoeveel doden er gaan komen, door stress , armoede uitgestelde operaties e.d. Door de coronamaatregelen. Dat zullen er waarschijnlijk veel meer zijn dan door de hele corona; De kleine kroeg kan hier niets mee en zal ten gronde gaan. De verantwoordelijkheid ligt bij de bezoekers; Wat in een vliegtuig en het openbaar vervoer kan is ook mogelijk in de horeca."

Twijfelaars: "Als je nu weer hoort dat verschillende landen de maatregelen weer strenger maken omdat het aantal besmettingen toeneemt, dan verwacht ik dat hier ook wel; Aan de andere kant zit afgelopen weekend helemaal afgeladen vol, houdt niemand zich aan de regels en er wordt toch niet gehandhaafd, dus wat is dan het nut van al die regels?"

Tegenstanders: "Binnen blijft het een groter risico op besmetting. De gezondheidscheck is een wassen neus, zegt niets. Men vraagt: Voelt u zich helemaal gezond? Daar ga je echt geen eerlijk antwoord op geven, wanneer je per se het café/restaurant binnen wil; het virus houden we er alleen maar onder wanneer we de regels handhaven."