Coronatijd: "Eindelijk rust op het eiland!!"

"Eindelijk rust op het eiland!!", reageerden veel deelnemers aan de raadpleging van TipTexel.nl op de vraag naar een positief effect van de lockdown. 43 procent maakt zich geen zorgen over bedrijf of baan. Cafébezoek zit er voor de meesten nog niet in.

Menig ondernemers, die zijn of haar inkomstenstroom zag opdrogen, ervoer dit anders. Het signaal bevestigt volgens de onderzoekers de tweedeling die zich zo langzamerhand aftekent binnen de bevolking als het op beleving van het toerisme aankomt. Enerzijds burgers die de drukte zat zijn en anderzijds ondernemers en zij die hun inkomsten uit het toerisme halen, die het anders beleven.

Op de vraag in hoeverre het (on)realistisch is dat bezoekers van evenementen anderhalve meter afstand moeten houden, antwoordt 32% van de respondenten: "zeer) realistisch". Maar 59% noemt het "(zeer) onrealistisch".

Over anderhalve meter afstand houden tot andere mensen? 48% van de respondenten zegt: "meestal". Als wordt gevraagd of andere mensen anderhalve meter afstand houden?, antwoordt 51% van de respondenten "soms".

Van de deelnemers ervaart 68% het thuiswerken als "(zeer) positief" en slechts 4% "(zeer) negatief". Meest gekozen antwoord (35%) is: "positief". De redenen? "Ik kan beter mijn eigen tijd indelen." (55%) "Het bevalt me goed dat ik geen reistijd heb." (44%) en "Thuis kan ik me beter concentreren." (36%).

De volledige raadpleging staat op www.tiptexel.nl.