Lodewijk Hoekstra en Iwan Groothuis knipten het lint door.
Lodewijk Hoekstra en Iwan Groothuis knipten het lint door. Foto: Job Schepers

Natuuravontuur open

Op De Krim is vrijdag de nieuwe kinderboerderij 'De Krim Natuuravontuur' geopend. Het lint werd doorgeknipt door directeur Iwan Groothuis en Lodewijk Hoekstra van het SBS 6-programma Lodewijks Groene Geluk.

Lodewijks Groene Geluk is onderdeel van het televisieprogramma 'De Grote Tuinverbouwing' en stond de afgelopen maanden helemaal in het teken van de Texelse kinderboerderij '2.0' zoals Lodewijk het eerder zelf omschreef. Op het park niet alleen ruimte voor schapen, geiten, varkens en de alpaca's, maar ook aandacht voor Texelse planten, kruiden, het Texelse landschap en het milieu. "Het is prachtig geworden, maar wat vind ik het jammer dat het af is", stelt Peggy Hoetmer oprecht een beetje teleurgesteld.


Als productieleider van het verantwoordelijke Stokvis Content was ze intensief betrokken bij het project. Vaak ontstaat het beeld dat presentator en productie alleen meehelpen als de camera's draaien, maar daar was in dit geval geen sprake van. Er was zelfs een aantal dagen dat Lodewijk en Peggy druk in de weer waren met kruiwagens en gereedschap terwijl er geen opnames werden gemaakt. Vrijdag werd het eindresultaat getoond aan het publiek.


De Krim zou De Krim niet zijn als er niet groots werd uitgepakt en een groot aantal genodigden was afgekomen op de opening die omlijst werd met een uitgebreide barbecue. Iwan benadrukte het prettige gevoel dat was blijven hangen bij de samenwerking en ook Lodewijk kijkt zeer tevreden terug. "Ook het samenwerken met de lokale partijen ging top." Behalve de al genoemde zaken, zijn er ook een drietal wandelroutes, variƫrend tussen de 800 meter (voor de allerkleinsten) en de vijf kilometer. Via een app heeft men de mogelijkheid om informatie over het Krimbos te krijgen van boswachters Glenn van Ginkel en Anna Sprenkeling van Staatsbosbeheer.


Hoewel het terrein qua groei nog een beetje tijd nodig heeft om te herstellen, is al duidelijk dat het een enorme verbetering is ten opzichte van het troosteloze veldje van een halfjaar geleden. In onder meer een samenwerking met medewerkers van De Bolder wordt er voor gezorgd dat het Natuuravontuur er ook over een paar jaar nog mooi uitziet. Niet alleen voor parkgasten, ook voor Texelaars is een bezoek aan het nieuwe onderdeel van De Krim zeker de moeite waard. Voor jong en oud is het een educatieve en leuke omgeving geworden, waarbij er veel aandacht is gegeven aan de Texelse achtergrond.