Kinderen van de Vliekotter plaatsen totempalen in de heemtuin.
Kinderen van de Vliekotter plaatsen totempalen in de heemtuin. Foto: Gerard Timmerman

Totempalen Vliekotter in Strender Heemtuin

Leerlingen van basisschool De Vliekotter in Oosterend hebben het schooljaar vrijdag afgesloten met een kleurrijk project.


Samen schilderden de kinderen de afgelopen weken zo'n negentig totempalen. Daarvoor gebruikten ze heiningpalen die beschikbaar waren gesteld door de Loonbedrijf Wuis. Ze beschilderden de palen met waterverf, een speciale coating, gemaakt door de vorige week gepensioneerde conciërge Ben Witte, zorgt er voor dat de verf er niet afregent.

De heemtuin aan de Kotterstraat bestond vorig jaar 20 jaar. De tuin is niet alleen aan groot onderhoud toe, ook het gewone reguliere onderhoud neemt toe. Mede
hierom en om het draagvlak te vergroten, wilden de initiatiefnemers het dorp meer bij de tuin betrekken. "Want er zijn veel mensen die van de tuin genieten, maar
we komen handen tekort om al het werk te doen. Dat is ook met het oog op
de toekomst geen goede zaak", meldt Pip Barnard.

Eén van dingen die werden bedacht, was om objecten te plaatsen die de tuin aantrekkelijker maken voor kinderen. Zo is er een wilgenhutje gebouwd. En werd samenwerking gezocht met de school. Vrijdag liepen de kinderen van de Vliekotter in optocht naar de heemtuin en sloten hun creatieve project af met plaatsen van de kleurrijke totempalen.