Frank de Laat ging met zijn zoon Tijn op de foto met het animatieteam van De Krim.
Frank de Laat ging met zijn zoon Tijn op de foto met het animatieteam van De Krim. Foto: Job Schepers

Feest in De Cocksdorp

In het Eierlandsche Huis is vrijdag de nieuwe kinderopvang van De Cocksdorp geopend. Volgens alle betrokkenen heeft de uitbreiding voor De Cocksdorp een groot positief en maatschappelijk effect.

De opvang is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de Stichting tot Exploitatie van het Eierlandsche Huis, Stichting Peuterplezier Texel, Kinderopvang Olmenhoeve en De Krim Texel.

Positief voor het dorp

Wil Homan, voorzitter van de Stichting tot Exploitatie van het Eierlandsche huis: “Het dorp wordt aantrekkelijker voor jonge gezinnen om zich hier te vestigen en/of te blijven wonen.” Er moest wel eerst verbouwd worden om de ruimte in het dorpshuis uit te breiden én om deze geschikt te maken voor de opvang van baby’s. Aan de voorzijde van het dorpshuis is een kleine stukje aangebouwd door Bouw2020 zodat er een slaapzaal gemaakt kon worden. Marleen Keijser van Kinderopvang Olmenhoeve: “Het is echt mooi geworden. Afgelopen maandag is er al met een groep gestart. Iedereen is erg blij met het resultaat en het werkt prettig!” Er is plaats voor twaalf kinderen in de leeftijd van 10 weken tot 4 jaar op de maandag, donderdag en vrijdag. Op de woensdagochtend blijft er aanvullend de mogelijkheid voor een peutergroep. De kosten van de verbouwing zijn gefinancierd door Kinderopvang Olmenhoeve en De Krim.


De Krim heeft ondertussen een kinderopvangregeling voor haar medewerkers opgesteld waar veel interesse voor is, aldus Jolanda Kamphuis, Commercieel en Operationeel Directeur van De Krim Texel. ”Wij zien in deze ontwikkeling kansen om onze werkgeverspositie te verbeteren én om een mooie invulling te geven aan onze missie om bij te dragen aan het welzijn van de inwoners in De Cocksdorp.”

Nieuwe tennisbanen

Naast de opening van de kinderopvang in het Eierlandsche Huis worden ook de nieuwe tennisbanen in gebruik genomen. Stichting tot Exploitatie van het Eierlandsche Huis heeft de twee tennisbanen achter het Eierlandsche huis vernieuwd. De banen aangelegd in 1986, na de viering van 150 jaar polder Eierland, waren nodig aan vervanging toe. Er zijn twee kunstgras banen aangelegd.


De aanleg is gefinancierd door STIFT, Texelfonds, het Coöperatiefonds van de Rabobank, de dorpscommissie van De Cocksdorp, de gemeente Texel en door de Stichting zelf. Heri Hodie, de tennisclub van De Cocksdorp heeft er eveneens aan meegewerkt.


Homan: “Vooral door de verruimde openingstijden wordt er veel meer gebruik gemaakt van de tennisbanen. Buiten de tennisvereniging hebben ook de toeristen de banen gevonden. Verder zijn de bomen rond de banen gesnoeid, zodat de tennisbanen weer in het zonnetje liggen en sinds vorig jaar is er een serre langs waar de mensen kunnen zitten. Wij zijn klaar voor een mooi zomerseizoen."