Discussie raad over snelheid van weg


Een naar voren gehaalde 'rehabilitatie' van de Oosterenderweg leidde dinsdagavond tijdens de raadsvergadering onverwacht tot discussie over de snelheid.

Bedoeling is dat de snelheid op de Oosterenderweg na de werkzaamheden aan het wegdek en de berm omlaag gaat van 80 naar 60 kilometer, maar dat stuitte bij D66 en de VVD tegen de borst. Dat wekte weer verbazing bij het college, omdat het verlagen van de snelheid bij werkzaamheden conform het wegencategoriseringsplan is dat de raad in februari heeft vastgesteld. Astrid van de Wetering (D66) gaf aan een hoop mensen gesproken te hebben die zich zorgen maken over de 60 kilometer. Volgens Jur Schuiringa (VVD) hoort de snelheid bij klein regulier onderhoud gewoon 80 kilometer te blijven. Henry Soyer (GroenLinks) stond erop dat de snelheid naar 60 km per uur gaat.

Het college zegde de raad toe nog een brief en toelichting te sturen, nadat er verschillende varianten voor de woorden 'rehabilitatie' en 'vernieuwing' waren gehanteerd, wat de duidelijkheid niet ten goede kwam. Wethouder Edo Kooiman (wegen) vond het jammer dat de discussie die in februari werd gevoerd terugkeerde in de raad. De werkzaamheden aan de Oosterenderweg worden naar voren gehaald, zodat er eerder onderhoud aan de slechte staat van de bermen langs de weg kan worden uitgevoerd.