Tekenen van het diploma in de Evenementenhal.
Tekenen van het diploma in de Evenementenhal. Foto: Jeroen van Hattum

Memorabele diploma-uitreiking

Voorrijden met de auto tot de rode loper, een officiƫle ontvangst, een hapje en een drankje en vervolgens alle aandacht voor het tekenen van het diploma.

De 161 leerlingen van de scholengemeenschap in Den Burg kenden woensdagavond en donderdagavond een memorabele diploma-uitreiking, een om niet snel te vergeten. Als gevolg van de coronacrisis kon dat niet in een volle zaal, maar behulp van de rode loper werden de leerlingen (en hun familie) automatisch door de Evenementenhal van De Krim verspreid, zodat de 1,5 meter afstand ook automatisch in acht werd genomen. De leerlingen hadden allemaal een precieze tijd gekregen waarop ze aanwezig moesten zijn, waardoor er om de drie minuten een volgende leerling naar binnen ging.

De gang over de rode loper leidde langs een welkomstdrankje, een groepsfoto bij een bijzondere foto van docenten van de OSG, een hapje en vervolgens naar Marco van Sambeek die voor elke leerling een zelfgekozen nummer startte, zodra ze aan hun gang over de catwalk begonnen. Vervolgens tekenden de leerlingen ten overstaan van de familie op het podium van de Evenementenhal het diploma, waarna nog een gang over de rode langs de docenten werd gemaakt. Geheel in het teken van de avond kregen de leerlingen ook allemaal een 'OSGar' in plaats van een 'Oscar'. Beide avonden waren georganiseerd door Teambuilding Texel van Morten Eschweiler die het geheel tot in de puntjes had voorbereid, waardoor het allemaal soepel verliep en er een gezellige en enthousiaste sfeer in de zaal hing.