Dirk Westerlaken is tevreden over de nieuwe Strandhopper.
Dirk Westerlaken is tevreden over de nieuwe Strandhopper. Foto: Jeroen van Hattum

Nieuwe elektrische strandrolstoel SIGT

De vier wielen hebben elk hun eigen aandrijving, de besturing verloopt via een joystick en hij is vooral zeer solide en stabiel in het gebruik.

De Stichting Integratie Gehandicapten Texel (SIGT) heeft woensdag een nieuwe elektrische strandrolstoel in gebruik genomen. Het gaat om een 'TerrainHopper' uit Engeland. Het nieuwe voertuig, omgedoopt tot 'Strandhopper', is een aanvulling op de vier Cadweazles die SIGT in 2012 en 2013 in gebruik nam. De nieuwe 'Strandhopper' staat bij paal 17 kan via de site van SIGT (www.sigttexel.nl) gereserveerd worden bij Paal 17 en Paal 28 die de verhuur van de rolstoelen verzorgen.

SIGT kwam vorig jaar via Suzette Sponselee uit Julianadorp in contact met de TerrainHopper. Zij had er zelf ook een en die beviel goed. Plan is binnenkort nog een tweede exemplaar aan te schaffen, zodat die bij Paal 28 kan komen te staan. De Strandhopper die nu bij paal 17 staat, kostte €23.000,- en werd gefinancierd door SIGT zelf, het Coöperatiefonds van de Rabobank, TESO, VVV, De Krim en Garage Dros. Voor het tweede exemplaar hebben het Texelfonds, STIFT, Samen één Texel, de Rotary en het Groene Kruis bijdragen toegezegd. Volgens penningmeester Gerard Kruithof van SIGT is de financiering van de beoogde tweede Strandhopper daarmee op drie mille na ook bijna rond. Dirk Westerlaken had woensdag de eer officieel de eerste rit te maken op het strand bij paal 17, nadat Judith Sanders en Huub Burgers de 'Strandhopper' hadden onthuld.

Een van de vier Cadweazles krijgt de komende tijd een update en als dat goed gaat, krijgen de andere drie eveneens een update. Volgens SIGT is het de bedoeling dat twee Cadwezles daarna bij paal 17 en 28 blijven en wordt er bekeken of de andere twee mogelijk elders een standplaats in de natuur kunnen krijgen.