De opgeknapte Dorpsstraat nabij Paul Patat.
De opgeknapte Dorpsstraat nabij Paul Patat. Foto: Job Schepers

'De Kop Werkt' gaat door tot eind 2021

Het regionaal stimuleringsprogramma 'De Kop Werkt' van Texel, Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en de provincie Noord-Holland gaat een jaar langer door dan gepland.

Het stimuleringsprogramma voor de Kop van Noord-Holland zou aanvankelijk eind dit jaar aflopen, maar de colleges van de vier gemeenten hebben het verlengd tot eind 2021. Aanleiding is volgens wethouder Hennie Huisman, voorzitter van De Kop Werkt, dat twee belangrijke thema's voor het einde van dit jaar nog niet klaar zijn. Dan gaat het om een onderzoek naar de bereikbaarheid van de Kop van Noord-Holland en een onderzoek naar samenwerking tussen de havens in de regio en versterking van de haven van Den Helder. Met die thema's zijn budgetten van €5,6 en €2,1 miljoen gemoeid (op een totaal van €30 miljoen). Het is volgens de wethouder geen zekerheid dat die budgetten beschikbaar blijven als De Kop Werkt wordt beëindigd, vandaar een jaar verlenging.


Het budget van €5,6 miljoen is bedoeld voor onderzoek naar de mogelijkheden om de bereikbaarheid van de Kop van Noord-Holland te verbeteren, maar ook voor uitvoering. Dan gaat het om de komst van slimme verkeerslichten in Den Helder die tot een betere doorstroming van het verkeer in Den Helder moeten leiden. De slimme verkeerslichten reageren op de hoeveelheid mobiele telefoons die in auto's in de directe omgeving worden waargenomen.


Het budget van €2,1 miljoen is bedoeld voor samenwerking tussen de havens, waaronder ook de havens op Texel. Het geld is eveneens bedoeld om de kades van Fort Harssens nabij de veerhaven te versterken. Wat de bereikbaarheid betreft, is volgens wethouder Huisman inmiddels duidelijk dat vervanging van het enkelspoor bij Schagen door een dubbelspoor geen optie meer is. Dat werd opgemaakt uit gesprekken die de Helderse wethouder Heleen Keur met de NS heeft gehad. Verbreding van het spoor bij Schagen heeft bij de NS geen prioriteit. Mocht er wel een dubbelspoor komen, dan wil de NS tussen Alkmaar en Den Helder een sprinter laten rijden en dan zou Den Helder geen intercitystation meer hebben. Ander punt op het gebied van bereikbaarheid is de realisatie van een nieuwe weg tussen Den Helder en de A7 ter hoogte van Middenmeer (de N77). Daar wordt al een tijdje over gesproken, al roepen de ideeën voor de oost-westverbinding in de regio ook weerstand op.

Kop Werkt

Texel heeft de afgelopen jaren baat gehad bij De Kop Werkt; er kwam € 1,5 miljoen beschikbaar voor het opknappen van De Koog (Planet De Koog), €245.000,- voor het fietspad langs de PH-zanddijk, €80.000,- voor het nieuwe speelschip bij de Waddenhaven en €5000,- voor de Texel Academy. Landal Beach Park in De Koog deed met succes een beroep op het revitaliseringsfonds voor vakantieparken van De Kop Werkt voor de realisatie van een nieuw facilitair gebouw. De opvolger van 'De Kop Werkt' ligt inmiddels klaar, dat wordt het nieuwe programma 'De Kop Groeit'. Daarin staan de thema's goede bereikbaarheid, woningbouw, energietransitie, arbeidsmarkt en onderwijs, landbouw en toerisme/recreatie centraal. De Texelse gemeenteraad praat vanavond (dinsdag) over 'De Kop Groeit'. Daarin wordt overigens - net als in 'De Kop Werkt' gesproken over de realisatie van een ongelijkvloerse kruising in Den Helder om de verkeersstromen van en naar de boot en van en naar het marineterrein uit elkaar te ontvlechten.