Eindexamenleerling ster op eigen feest


Een reguliere diploma-uitreiking is als gevolg van de coronacrisis niet mogelijk, maar de geslaagde eindexamenleerlingen van de OSG krijgen deze week niettemin op feestelijke en originele wijze hun diploma.

Dat gebeurt voor de tweede keer in de Evenementenhal op het terrein van De Krim. De leerlingen worden woensdag- en donderdagavond allemaal op vooraf bepaalde tijdstippen bij de Evenementenhal verwacht, waarna ze samen met vijf familieleden binnen in Hollywoodstijl een gang over een rode loper mogen maken.

Langs de rode loper zijn zes plekken waar iets bijzonders gebeurt voor de leerlingen en hun familie. De groepjes lopen daardoor automatisch verspreid door de zaal, zodat er afstand tot elkaar in acht wordt genomen. De gehele ceremonie duurt per leerling gemiddeld vijftien minuten. Thuisblijvers en andere belangstellenden kunnen woensdag- en donderdagavond vanaf 20:00 uur via www.livebroadcast.nl/texelstream/live rechtstreeks meekijken naar de diploma-uitreiking in de Evenementenhal.

De alternatieve diploma-uitreiking werd bedacht en voorbereid door Teambuilding Texel op het moment dat grote bijeenkomsten binnen nog niet waren toegestaan als gevolg van de coronacrisis. Sinds 1 juli mogen bijeenkomsten tot 100 mensen binnen weer wel, maar de OSG heeft er volgens waarnemend-rector Corrie Eriks voor gekozen om het feest te laten voortgaan op de wijze zoals het gepland is. "Met de leerlingen, hun familie en medewerkers van de school en De Krim zijn we tegen de honderd mensen bij elkaar in de zaal van de Evenementenhal, dus we gaan verder niet met publiek werken."

In totaal zijn er 161 eindexamenleerlingen van de OSG geslaagd, twee zijn er gezakt. Woensdagavond krijgen de leerlingen van het vmbo en de mavo hun diploma, donderdagavond staat de leerlingen van de havo en het vwo in de Evenementenhal op de rode loper.