Op de foto links Sebastiaan Zegers (De Bolder) en rechts Rudolf Kuip (De Vier).
Op de foto links Sebastiaan Zegers (De Bolder) en rechts Rudolf Kuip (De Vier). Foto: De Bolder

Ook De Bolder stopt met het

inkopen van flesjes water

Bij De Bolder is men gestopt met het inkopen van losse flesjes water, maar maakt men alleen nog gebruik van kraanwater door drie slimme tappunten.

Jacco Mokveld legt uit hoe De Bolder tot dit besluit is gekomen. "Het kraanwater op Texel is van zeer hoge kwaliteit en wordt via een nooit falend netwerk ‘huis-aan-huis’ geleverd op het hele eiland. Dat vinden we allemaal heel vanzelfsprekend. Waarom dan toch water uit bronnen in binnen- en buitenland in plastic flessen stoppen en vandaar dagelijks door honderden vrachtwagens transporteren naar duizenden winkels in Nederland? Waar de prijs per liter ook nog eens een stuk hoger is dan die van het aan huis geleverde kraanwater! Veel andere bedrijven zijn al voorgegaan en Leer-werkbedrijf De Bolder is nu ook om", vertelt hij.

Vanaf 1 juni koopt De Bolder geen losse flesjes bronwater meer in, maar wordt ‘gewoon’ het ‘eigen’ kraanwater gedronken. Gekoeld, dat wel. Rudolf Kuip van De Vier op Texel: “We installeerden drie tappunten waar de medewerkers hun (herbruikbare) drinkfles met gekoeld kraanwater kunnen vullen. Voor een sympathieke prijs, want dat verdient dit initiatief.” En die drinkfles voor alle medewerkers van De Bolder? Die werd ingekocht bij Join The Pipe, het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers. Join The Pipe gebruikt een deel van de opbrengst voor drinkwater- en plastic opruimprojecten in Afrika en Azië. Door het gebruik van de fles draagt De Bolder bij aan een schoner en plasticvrij milieu."