Wat ik zeggen wou

Ceres


Dinsdag 9 juni liep ik, zoals vaker, met een vriendin buitendijks bij Oudeschild te wandelen, richting Ceres. Er passeerden ons verscheidene fietsers en zoals vaker vroegen wij ons af wie er bij het hek “Verboden Toegang “zou omkeren en terugrijden. Tot onze grote vreugde was het hek weg en zo ook het bord en kon iedereen gewoon door fietsen of lopen zoals vanouds.

Nu is het weer “Verboden Toegang”, onbegrijpelijk! Het fietspad is bedekt met een dikke laag los grint en zodoende slecht te fietsen. Bovendien is het voor ouderen onmogelijk om, met de zware elektrische fietsen, de dijk over te gaan mede omdat zowel de trap als de goot voor de fiets vol ligt met zand.

Achter het hek staan op het strand bordjes met verboden toegang, wie moet die lezen als geen mens daar mag komen? Dit geldt ook voor het uitkijkpunt wat niet te bereiken is. Diegene die dit construct heeft bedacht, is waarschijnlijk jong en sterk, heeft geen fiets en heeft de pest aan oudere fietsers. Het is Tesselaar en toerist onvriendelijk en gevaarlijk.

FOEI !!!!


Nora Steen,

Oudeschild.