Scheepstuig bij de Gollards.
Scheepstuig bij de Gollards. Foto: Jeroen van Hattum

Tuinconcert voor zorg

Optredens van Francien Dijt, Scheepstuig, zanger Thomas en de schoolband van de OSG en een bingo in de binnentuin van de Hollewal.

Het kwam afgelopen week allemaal voorbij bij de Gollards en de Hollewal in Den Burg. Leerlingen van het keuzevak 'Evenementen' van de OSG hadden de afgelopen tijd tuinconcerten georganiseerd en die concerten werden vanaf maandag uitgevoerd in de tuinen van het verzorgingshuis en het verpleeghuis. Dat begon met het optreden van Francien Dijt en het eindigde vrijdag met de buiten-bingo voor de bewoners van de Hollewal.


De leerlingen, derdejaars van het VMBO, begonnen een aantal weken geleden onder aanvoering van docent Dirk Heijnen met de voorbereidingen. Ze moesten zelf contacten leggen met betrokken partijen, een draaiboek maken en ervoor zorgen dat in de praktijk alles ten uitvoer kwam. Dat leidde dinsdag tot een optreden van de formatie Scheepstuig bij de Gollards dat was voorbereid door Jochem Witte en Sep Eelman. Ze staken zelf ook de handen uit de mouwen en vonden het leuk om een optreden voor te bereiden.


De Hollewal en de Gollards kennen nog steeds geregeld buitenoptredens, zodat er vertier is voor de bewoners en zodat ze weten dat er aan hen wordt gedacht. Bij de Gollards is het inmiddels standaard dat aan alle vier de zijden van het gebouw opgetreden wordt, zodat iedereen de kans krijgt een optreden vanaf de woonplek mee te maken.