Bewoners Gollards drinken na maanden weer gezamenlijk koffie

Bewoners van de Gollards in Den Burg hebben in groepjes weer gezamenlijk koffie kunnen drinken in het Eethuys van het verzorgingshuis.

Het Eethuys was vanaf maart ook gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar sinds 1 juni kunnen daar weer tot dertig mensen tegelijk bij elkaar zitten. Per tafel kunnen vier mensen zitten, zodat de 1,5 meter afstand bewaard wordt. Volgens regio-manager Katrijn van der Vlerk van Omring op Texel was het voor sommige bewoners even wennen dat ze niet meer met eenzelfde groepje als voorheen bij elkaar konden zitten, maar was het na een paar minuten weer als vanouds. "Toen zat iedereen gezellig aan de koffie met een stuk Hoornderring." Kapster Brenda is ook weer aan de slag gegaan, zodat de bewoners weer netjes geknipt en gekruld zijn.


De Gollards en de Hollewal kennen sinds 25 mei een versoepeld regime waardoor er per bewoner één vaste bezoeker kan worden toegelaten. Bedoeling is dat het bezoekersregime vanaf komende maandag 15 juni conform landelijk beleid nog wat verder versoepeld wordt, zodat de bewoners weer meer bezoek kunnen ontvangen.


Voorzichtigheid blijft daarbij wel geboden om het virus buiten de deur te houden. Tot nu toe zijn de Hollewal en de Gollards gevrijwaard gebleven van besmettingen. Volgens Katrijn houdt iedereen zich bij bezoeken in het algemeen goed aan de richtlijnen. Iedereen wordt gescreend op de gezondheid voordat hij of zij naar binnen gaat. "Mensen die dat willen kunnen er nog steeds voor kiezen een mondkapje te dragen tijdens het bezoek."


De BabbelBoet en het KletsHuus zijn nog steeds in gebruik bij beide zorglocaties. Familieleden die niet tot de vaste bezoekers horen, maken daar gebruik van om familie in de Gollards en de Hollewal te kunnen blijven. Dat is met tussenkomst van een glazen wand om het risico op besmetting uit te kunnen sluiten.