Afbeelding
Foto: Zwembclub

Openwaterzwemmen

weer van start


De Texelse zwemclub heeft dinsdag 2 juni het nieuwe seizoen openwaterzwemmen geopend. Dertien zwemmers zwommen onder begeleiding van de boot met schipper Jan Nico en matroos Marit van der Ploeg van gemaal Dijkmanshuizen naar het nieuwe strandje.

De boot van de zwemclub is voorzien van een nieuwe buitenboordmotor. Dankzij bijdragen van het Texelfonds, zwemmers en sponsoren is het bedrag voor deze motor bij elkaar gebracht. Bovendien is de boot voorzien van een uitklapbaar trapje zodat een zwemmer makkelijk vanuit het water aan boord kan klimmen.

De vaste tijden voor het zwemmen in zee met de zwemclub zijn op zondagochtend om 10.00 uur en dinsdagavond om 19:00 uur. Daarnaast verzorgt de zwemclub momenteel conditie- en techniektrainingen in zwembad Molenkoog. Bij de zwemclub is het ook mogelijk de diploma’s C, zwemvaardigheid, snorkelen en survivalzwemmen te halen. Deze trainingen en de zwemlessen voor diploma’s zijn hervat op woensdag 3 juni en vinden plaats op woensdagavond en zaterdagochtend.


Voor meer informatie kan men de geheel vernieuwde website zwemclubtexel.nl raadplegen.