Afbeelding
Foto:

Wesley Stroo: nuchtere Texelaar uit ondernemend gezin

“Ik laat niet los, totdat het is opgelost.”

'Fan wie bàjje der ien?' Dat is de hamvraag in elk gesprek met een Texelaar. Wesley Stroo (28) is der ien van de familie Stroo. Met het voormalig akkerbouwbedrijf van de familie in De Cocksdorp dat uiteindelijk is omgezet naar Tuinboerderij De Halm in de mooie polder Eierland, is het een echte ondernemersfamilie met hun wortels in de vruchtbare Texelse klei.

“Bij ons thuis werd er hard gewerkt. Ik hielp mee op het land, reed op de trekker en ik verdiende er mijn eerste zakcentjes.” Wesley Stroo, Risicospecialist Verzekeren bij Rabobank Noord-Holland Noord, heeft warme herinneringen aan zijn jeugd in het ondernemersgezin. Hoewel hij naar eigen zeggen meer van de praktijk is dan van de theorie, rondde hij met succes zijn hbo-opleiding af. “Daar heb ik hard voor gewerkt, maar het doorzettingsvermogen heb ik gelukkig van huis uit meegekregen”, lacht hij. Tijdens zijn opleiding Bedrijfskunde aan NHL Hogeschool in Leeuwarden ontdekte hij zijn affiniteit met het vak rechten. Wesley: “Wat me daarin aantrok? Ik denk dat ik iemand ben die graag het recht wil halen. Niet voor mezelf, maar voor iemand anders. En ik laat niet los, totdat het is opgelost.”

Beveiliging
Zodra Wesley bekendmaakte dat hij was afgestudeerd, kreeg hij veel reacties uit het Texelse bedrijfsleven. Wesley: “Kom eens op een bakkie, vroegen ze dan.” Al snel ging aan de slag bij een verzekeringskantoor, volgde verschillende opleidingen in het kader van de Wet financieel toezicht en werd hij in 2018 weer ‘op een bakkie’ gevraagd. Ditmaal door Jan Venema, Risicospecialist Verzekeren Grootzakelijk bij Rabobank Noord-Holland Noord. “Het gesprek verliep zo prettig en duurde zo lang, dat we uiteindelijk door de beveiliging het kantoor van de Rabobank werden uitgezet.” Een paar weken later liep Wesley het Rabobankkantoor in Den Burg weer in, nu als Risicospecialist Verzekeren.

Boerennuchterheid
Agrarische bedrijven, hotels, cafés en restaurants, im- en exportbedrijven, transportondernemingen, verenigingen en stichtingen: de portefeuille van de risicospecialist is uitgebreid. Wesley: “Ik vind het leuk om met mensen om te gaan. Ik vind het een uitdaging om ondernemers het best passende advies op het gebied van verzekerbare risico’s te geven. Mijn boerennuchterheid pas ik dagelijks toe. Je hoeft niet alles te verzekeren, als je er maar over nádenkt! Wat kun je zelf dragen en wat wil en kun je verzekeren? Maar ook: wat wil je zelf dragen en wat wil je verzekeren? Ik krijg zoveel energie van de duurzame relaties met onze klanten. Als iemand je zegt dat je hem of haar zo goed hebt geholpen: dat is super!”

Met elkaar
Het team Verzekeren bij Rabobank Noord-Holland Noord bundelt de krachten om zakelijke klanten advies te geven over financiële risico’s. Wesley: “In samenspraak met de accountmanager en de collega’s bij team Verzekeren zorgen we voor een optimale klantbediening. Iedere collega heeft zijn eigen specialisatie. Zo komen we tot het beste persoonlijke advies over bedrijfsrisico’s, risico’s voor de ondernemer en regelingen voor het personeel.” De geboren en getogen Texelaar weet precies wat er speelt. Vanaf 1 juni heeft hij tijd vrijgemaakt om ondernemers te bellen. “Puur om te laten weten dat we er zijn in deze voor veel ondernemers moeilijke tijd en om te kijken of we de klant verder kunnen helpen. Dat wordt enorm op prijs gesteld. Samen de schouders eronder zetten en elkaar steunen: ook dat is typisch Texel!”

LinXX Media voor Rabobank Waterland en Omstreken

                                        4-6-2020