De overhandiging bij de Gollards rechtsonder Elsje met de Texelse Courant.
De overhandiging bij de Gollards rechtsonder Elsje met de Texelse Courant. Foto: Job Schepers

Puzzelen helemaal in

Burgemeester Uitdehaag heeft zaterdag de eerste editie van de speciale, gelimiteerde editie van de Texelse Jan van Haasteren-puzzel mogen ontvangen. Hij deed dit bij de Gollards, die eveneens een tiental puzzels kreeg overhandigd.

Toen bekend werd dat er een speciale editie van deze puzzel op de markt kwam, werd er al enthousiast gereageerd en toen de voorinschrijving begon vlogen de puzzels als warme broodjes over de toonbank. "De puzzel is uitgekomen ín een oplage van tweeduizend stuks. We hebben nog geprobeerd om er meer van te maken toen we zagen dat er zoveel interesse was. Maar de productielijn zat al vol. Puzzelen is helemaal hot en al helemaal in deze coronatijd", stelt René de Lange (directeur van mediabureau Langeveld en de Rooy waar de Texelse Courant onder valt). De speciale groene editie is een samenwerking tussen spellen- en puzzelfabrikant JumboDiset, Eric Hercules (strip Elsje), Rob van Bavel (uitgever o.a. van Eppo & Elsje) en de Texelse Courant. De Texelse Courant en stripfiguur Elsje spelen in deze puzzel ook een rol.


De eerste puzzel werd als gezegd overhandigd aan de burgemeester die het exemplaar dankbaar in ontvangst nam in aanwezigheid van Eric Hercules, René de Lange, Rob van Bavel en echtgenote en Natasja Beijert van de Gollards. Vijf puzzels waren er voor de bewoners van het verzorgingstehuis en nog eens vijf waren er om te verloten onder het personeel, een aardigheidje na ook een zware periode voor het personeel. "Ik was zelf al te laat met inschrijven, dus ik ga zeker meeloten. Enorm bedankt", lachte Natasja bij het in ontvangst nemen van de puzzel.

Op de foto zocht de burgemeester direct naar het stripfiguurtje Elsje met de Texelse Courant en na enige speurwerk vond hij het bijdehante meisje, die deze krant aan het venten is. "Er moet nu eigenlijk een wedstrijd volgen. Wie weet de Jan van Haasteren Texelpuzzel als snelste in elkaar te zetten. Die krijgt dan het officiële wereldrecord op zijn of haar naam, een hele eer natuurlijk. We gaan dat dan bijhouden", stelde Eric zich zo voor.

Zoals onder meer te zien op pagina 1, dachten meer mensen er zo over. De puzzel was nog maar amper binnen of de stukken lagen op tafel. In een moordtempo werd toegewerkt naar het eindresultaat. De reacties op sociale media waren enthousiast, al is er ook teleurstelling bij degenen die achter het net visten. "Wie weet wat de toekomst brengt. Deze puzzel was een groot succes, wie weet komt er volgend jaar wel een vervolg, maar daar kunnen we nu nog geen toezeggingen over doen, maar het enthousiasme werkt motiverend natuurlijk", besluit René.

Afbeelding