De zelfgemaakte mondkapjes van Wil de Leeuw voor het goede doel.
De zelfgemaakte mondkapjes van Wil de Leeuw voor het goede doel. Foto: Wil de Leeuw

Mondkapjes Wil de Leeuw vinden gretig aftrek

Ze begon een maand geleden uit balsturigheid met het maken van mondkapjes om geld op te halen voor vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. Dat liep boven verwachting en sindsdien heeft Wil de Leeuw uit Den Burg al honderden katoenen mondkapjes gemaakt die gretig aftrek vinden. Ze is inmiddels ook begonnen met het maken van Texelse mondkapjes; dat gebeurt met groene stof en zwarte bandjes.

Zodra er een nieuwe serie klaar is, zet ze dat op haar Facebookpagina waarna mensen de mondkapjes bij haar kunnen afhalen. De mondkapjes kosten één euro per stuk. Volgens Wil kan het geld in een enveloppe worden gedaan, waarna zij via een wasmand de mondkapjes aanreikt. "Allemaal volledig coronaproof."

Wil kon een paar weken geleden al 317,- aan Hetty van Dijk uit Oosterend overhandigen voor de actie die zij had opgezet om de bewoners van Moria aan hygiënisch materiaal te helpen. Ze is van plan door te gaan tot er vijfhonderd euro is opgehaald voor het goede doel. De mondkapjes zijn bij Wil te bestellen op Facebook.