Afbeelding
Foto: Pubble

Nieuwe website,

nog actueler

De Texelse Courant lanceert vandaag een vernieuwde website met daarin een 'Extra-afdeling' waar men op eenvoudige wijze niet alleen het laatste nieuws, maar ook direct de achtergronden kan lezen. Dit allemaal in een nieuw fris jasje.

In deze onzekere tijden is goede journalistiek op basis van feiten belangrijker dan ooit. Cijfers in plaats van onderbuikgevoelens en het in beeld brengen van de gevolgen voor de Texelse situatie in plaats van het herkauwen van persberichten en landelijk nieuws. "Dit kunnen wij echter niet alleen. De Texelse Courant zijn we met zijn allen en we hebben de lezer nodig. Zowel qua kritisch lezen, feedback als bij de nieuwsvoorziening", stelt hoofdredacteur Job Schepers. In de nieuwe omgeving zullen dagelijks artikelen te lezen zijn van, voor, door en over Texelaars. Meer achtergrond, interviews, columns en historie, zoals men in de papieren krant gewend is. "Het geeft ons de mogelijkheid om nog meer achtergrond te brengen op verantwoorde journalistieke wijze en daarnaast nog sneller actueel te zijn", vervolgt Job.

Lid worden

Iedereen die nog geen lid is van de familie van de Texelse Courant kan dit nu ook doen middels de 'Texelse Courant Extra', waarbij verschillende varianten mogelijk zijn. De lezers die al een digitaal abonnement hebben, kunnen met hun inloggegevens direct gebruik maken van de nieuwe omgeving. De leden die nu enkel de papieren krant hebben, kunnen voor een kleine meerprijs upgraden naar TC Totaal. "De afgelopen periode is goed te zien dat de vraag naar kwaliteitsjournalistiek en actueel nieuws groeit. Juist de lokale krant weet wat er hier speelt en houdt alles scherp in de gaten. De Texelse Courant is al meer dan 130 jaar het nieuwsmedium van Texel en ik ben ervan overtuigd dat we juist op dit moment de enige partij zijn die echt weet wat er speelt onder de Texelaars. Juist ook omdat onze werkgever in feite de Texelaar is. En die laten het wel weten als ze vinden dat er nieuws wordt gemist of dat de waarheid toch anders ligt. De Texelse Courant zijn we echt samen."

Visueel

De nieuwe omgeving geeft direct ruimte voor een frisse opmaak. In de 'Extra-omgeving' namelijk minder reclame wat het leesplezier vergroot, een wens van veel website-bezoekers. "Daarnaast komen de foto's in de nieuwe versie mooier uit en is er ruimte voor streamers. Het geheel wordt smakelijker opgediend. Ik ben enthousiast", besluit Job.