Kerkdiensten


De kerken op Texel verzorgen tijdens Hemelvaart (donderdag) en zondag diverse kerkdiensten die allemaal op afstand te volgen zijn.

Bij de Protestantse Gemeente verzorgt Cora Vlaming komende donderdag om 10:00 uur een dienst. Dominee Anne Kooi leidt de dienst die zondag om 10:00 uur wordt gehouden. Deze dienst zijn te volgen via www.kerkdienstgemist.nl en via Radio Texel.

Bij de Baptistengemeente verzorgt David Lodder donderdag om 10:00 uur de Hemelvaartsdienst. Bryan Habbolt leidt de dienst die zondag om 10:00 uur wordt gehouden. De diensten zijn te volgen via youtube, te vinden via www.baptistengemeentetexel.nl.

De Doopsgezinde Gemeente heeft geen speciale dienst tijdens Hemelvaart. Dominee Hans Marseille verzorgt zondag om 10:00 uur de reguliere dienst en die is te volgen via www.kerkdienstgemist.nl. De liturgie staat op www.dgtexel.doopsgezind.nl.

De Gereformeerde Gemeente heeft donderdag om 10:00 uur een dienst ter gelegenheid van Hemelvaart en zondag diensten om 10:00 en 16:30 uur.

De Rooms-katholieke kerk heeft geen dienst ter gelegenheid van Hemelvaart. De regionale viering komt dit weekend vanuit Den Helder en is vanaf zaterdagavond te bekijken op www.raaktmedia.nl/category/cultuur/kerken. De katholieke kerken op het eiland luiden nog steeds op woensdag om 19:00 uur de klokken als teken van verbondenheid met de parochianen en alle bewoners van het eiland. Iedere woensdagavond wordt er vanaf 18:30 uur ook een gebedsdienst van de katholieke kerk uitgezonden via www.kerkdienstgemist.nl. De katholieke kerken zijn ook dagelijks geopend voor gebed en om een kaarsje te branden.

De weekafsluiting van de Gollards en het verpleeghuis wordt zaterdag om 19:00 uitgezonden bij Radio Texel.