Toilet vinden lastiger geworden sinds uitbreken van coronacrisis

Het is een euvel waar niet één, twee drie een oplossing voor is, maar waar wel een hoop mensen tegenaan lopen: tijdens een uitstapje even naar de wc gaan.

Als gevolg van de coronacrisis zijn er minder toiletten beschikbaar en dat wil nog wel eens vervelende situaties opleveren. Zeker nu er ook weer meer mensen op het eiland komen. Op Facebook was de afgelopen dagen meermalen te lezen dat op Texel het groen en de duinen worden gebruikt om de behoefte te doen. Meer dan duidelijk was dat niet iedereen er even enthousiast van wordt om tijdens een wandeling door de natuur op al dan niet gebruikt wc-papier plus 'toebehoren' van een ander te stuiten.

De vraag wat eraan te doen, is vooralsnog lastig. Als de horeca vanaf 1 juni weer open mag zijn, geldt daar de regel dat er maximaal dertig gasten binnen mogen zijn en voor een toiletbezoek mag daar niet van afgeweken worden. Voordat iemand naar binnen gaat, moet volgens een protocol van de Koninklijke Horeca ook eerst gevraagd worden of die persoon geen klachten heeft met hoesten, neusverkoudheid, koorts of benauwdheid.

Den Burg en De Koog beschikken niet over openbare toiletten (behoudens één urinoir in De Koog dat op de nominatie staat te verdwijnen), waardoor het daar ook lastig kan uitpakken naar de wc te gaan. Bovendien zouden de openbare nu ook nog niet open mogen zijn. Het euvel geldt niet alleen voor Texel, maar op meer plekken. Nou ja, één ding dat op de korte termijn wellicht helpt: vóór een uitstapje even naar het toilet gaan, zodat de Texelse natuur een plek blijft waar iedereen op dezelfde manier van kan blijven genieten...