Kees Hin, Peter Dijkhuizen en Marcel van Benthum.
Kees Hin, Peter Dijkhuizen en Marcel van Benthum. Foto: Jeroen van Hattum

"Mooi als je een klant kon helpen door een oplossing te vinden"

Een tevreden klant en een opgelost probleem. Het was voor Kees Hin van Kees Hin Banden in Den Burg altijd mooi om tijdens het werk mee te maken.

Kees (69) is recent met pensioen gegaan en heeft de zaak aan de Reijer Keijserstraat overgedragen aan Marcel van Benthum met wie hij sinds 2001 heeft samengewerkt. Hij sluit daarmee een loopbaan van meer dan vier decennia in de voertuigen af.

Kees begon ooit in de garage van Kaczor, werkte daarna bij Reij en werd in 1984 bedrijfsleider bij destijds Harry Keizer Autobanden aan de Spinbaan in Den Burg. Begin 1988 verhuisde Harry Keizer Autobanden als eerste bedrijf naar de Abbewaal in Den Burg dat toen nog in ontwikkeling was als bedrijventerrein.

In 1994 ging Kees voor zichzelf aan de slag aan de Abbewaal in een schuur van Piet Schuijl onder de naam Kees Hin Banden. In 2014 volgde de verhuizing van het bedrijf naar het eigen onderkomen aan de Reijer Keijserstraat. Kees legde zich specifiek toe op onderhoud aan onder meer banden, uitlaten, schokbrekers, wielen en accu's. Het soort voertuig maakte daarbij niet veel uit; dat kon variƫren van een auto tot een aanhanger, een trailer dan wel een grote trekker waar iets aan moest gebeuren. "Voor alles hadden we wel banden in huis." Hij kijkt met voldoening terug op het werk. "Het mooiste was het als je een oplossing vond voor een probleem, zodat je hen kon helpen. Het was helemaal mooi als een klant vervolgens opnieuw naar je toe kwam als er wat anders was. Dan hebben ze vertrouwen in wat je doet en ik was blij met dat vertrouwen." Hij wijst erop dat een band het enige stukje van een voertuig is dat contact met de weg heeft en dat het van belang is dat de kwaliteit dan goed in orde moet zijn. "Goed onderhoud voorkomt ongelukken en vervelende situaties op vakantie."


Marcel van Benthum (56) is ook al langere tijd actief in de autobranche. In 1998 maakte hij een uitstapje door samen met Hans Dijker Pizza Mondo te beginnen (aanvankelijk met een kar, later aan het Schilderend) en een paar jaar later kwam hij opnieuw in de voertuigen terecht. Sinds 2001 werkt hij bij Kees met wie hij sinds 2006 een VOF vormt. Bedoeling is volgens hem Kees Hin Banden op de vertrouwde voet voort te zetten. "Ik was niet van plan allerlei veranderingen door te voeren." Peter Dijkhuizen is er in oktober bijgekomen om naast Marcel de gelederen te versterken.