Zimbabwe


Texelaars Claudette en Ruud Boom roepen op de bevolking in Zimbabwe te steunen.

“Niet wegkijken. Niet goedpraten. Niet uitwissen. Niet apart zetten. Niet normaal maken wat niet normaal is. Zo sprak de koning op 4 mei op de Nationale herdenking op de Dam. Op 5 mei onder het genot van een bevrijding-tompouce kregen we van vriendinnen van Claudette te horen dat de NOOD in Harare schrijnend is. Er wonen ruim 14 miljoen mensen in Zimbabwe waarvan 7 miljoen in beperkte of gehele armoede. Het was al lastig voor een grote groep om aan eten te komen, maar omdat er nu al enkele weken een algehele lock-down is en deze nog twee weken gaat duren, is de NOOD hoog", schrijven ze.

Ze kregen een beeld te zien van kinderen die hun maaltijd deden met uit de grond gehaalde wormen en dat ze overleven op een vuilnisbelt en werden hierdoor aangegrepen: "We realiseren ons terdege dat er ontslagen en faillissementen zullen vallen, maar we weten ook dat een grote groep mensen het prima heeft en als u daar toevallig toe behoort dan hopen we dat u nu éénmaal het bedrag wilt overmaken van een niet genoten avondje uit, clubavond of bijeenkomst. We hebben naar aanleiding van dit schrijnende gebeuren de Rotaryclub in Harare (Zimbabwe) en de familie van Claudette benaderd en hen verzocht om deze bijdrage te controleren opdat alles, maar dan ook alles wordt besteed aan voedselhulp, water, zeep et cetera. We hebben inmiddels goede contacten zodat we zeker weten dat elke euro op de juiste manier wordt uitgegeven."

Bijdrages kunnen overgemaakt worden aan de Stichting Community Service Texel, rekeningnummer bankrekening: NL75 INGB 0660 6948 67 o.v.v.: Help Zimbabwe. Voor vragen email: coronyahwa77@gmail.com