Afbeelding
Foto: Provincie

Tot nu toe 14 besmettingen met coronavirus op Texel vastgesteld

Texel kent tot nu toe veertien mensen bij wie officieel een besmetting met het coronavirus is vastgesteld.

Dat hebben de Texelse huisartsen desgevraagd laten weten. Dat betekent dat er over de afgelopen tweeënhalve week twee nieuwe besmettingen op het eiland bij zijn gekomen. Texel lijkt daarmee de landelijke trend te volgen dat de stijging van het aantal besmettingen al een paar weken gestaag verloopt.


Daarnaast zijn er sinds afgelopen zondag wel twee nieuwe patiënten van Texel in het ziekenhuis opgenomen met een hoge verdenking van het coronavirus. Officieel is dat volgens de huisartsen nog niet bevestigd. Er is ook een Texelaar die al langere tijd in kritieke toestand op de IC ligt als gevolg van het virus.

De gehele veiligheidsregio Noord-Holland Noord (zeventien gemeenten waaronder Texel) vertoont op het gebied van ziekenhuisopnames ook al een paar weken over het algemeen een stabiel beeld al blijven er wel met enige tussenpozen uit de ene dan wel de andere gemeente meldingen komen van nieuwe mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen.


De Texelse huisartsen lieten eerder weten geen bezwaar te hebben tegen beperkt toerisme dat weer op gang komt, maar ze deden wel een dringend beroep op gasten om het gezond verstand te gebruiken. Dat betekent de 1,5 meter in acht nemen en sociale contacten beperken. Gasten die op het eiland zijn en bij wie zich symptomen van een mogelijk besmetting ontwikkelen, krijgen het verzoek om meteen naar huis te gaan.