Het centrale deel van De Krim van bovenaf bekeken.
Het centrale deel van De Krim van bovenaf bekeken. Foto: Stefan Krofft

De Krim viert vandaag gouden jubileum

Vakantiepark De Krim bij De Cocksdorp viert vandaag (donderdag 7 mei) het 50-jarig bestaan. Dat had aanvankelijk groot feest moeten zijn met Texelaars, gasten en medewerkers, maar dat zit er als gevolg van de coronacrisis op het moment niet in. Volgens De Krim volgen er later dit jaar alsnog feestelijke activiteiten om het gouden jubileum te vieren en dan wordt ook het jubileumboek gepresenteerd.

Het vakantiepark ontstond in 1970 als noodcamping, nadat in juli 1969 een groep van 27 mensen uit Eierland onder aanvoering van dokter Siebinga zich bereid had verklaard om tien hectare grond in het toenmalige Krimgebied als kampeerterrein te gaan exploiteren. Zij wilden op die manier de toenmalige RST op afstand houden en zelf het gebied tot bloei laten komen. Met succes: anno 2020 bestaat de exploitatiemaatschappij uit negen exploitaties verspreid over het eiland.

Volgens Iwan Groothuis, die samen met Jolanda Kamphuis en Bart van Tongeren de directie vormt. is De Krim altijd Texels gebleven. “Wij voelen de verantwoordelijkheid voor het eiland Texel al vanaf het allereerste begin. Dat betekent zorg voor onze omgeving: dat is volgens ons Hart voor Texel."