Laatste "Vissershuisjes" gelost

De Desafio, het schip met prefabwoningen uit België, heeft woensdagmorgen een aantal huurhuizen voor buurtskap De Tuunen gelost in Oudeschild.

Met de komst van de “vissershuisjes” stelt Woontij dat voor het eind van dit jaar alle huurwoningen in De Tuunen bewoond kunnen worden. Mits onverwachte tegenvallers, zoals de huidige langdurige cornonaproblematiek, geen roet in het eten gooien.

De realisatie van zes vissershuisjes kwam eerder onder spanning nadat bouwer PLEKvoor failliet was gegaan. Nadat Woontij een overeenkomst met de curator had gesloten, konden de huisjes door Skilpod worden ontwikkeld en geleverd.

“We zien ook dat de bewoners die al in De Tuunen wonen met enthousiasme en grote inzet iets moois gaan maken van hun erftuinen. Met vereende kracht is een mooie oude appelboom verplaatst vanuit De Waal naar het Tuinerf.

Ook de zwaluwen hebben een fijne woonplek in Buurtskap De Tuunen gevonden. Die laten we daar nu lekker zitten. Voor volgend jaar wordt gezocht naar een andere plek voor de vogels in het Buurtskap.”

Eén van de vissershuisjes voor buurtskap De Tuunen werd woensdag gelost in Oudeschild.