Woontij komt huurder tegemoet

Woontij gaat huurders tegemoet komen met ruimere betalingsmogelijkheden en uitstel van huurverhoging als gevolg van de coronacrisis.

De woningstichting heeft de huurverhoging uitgesteld naar 1 oktober. Voor huurders die betalingsproblemen krijgen als gevolg van de crisis komen er betalingsregelingen, schikkingen dan wel maatwerk in specifieke situaties.


Er worden volgens Woontij geen ingebrekestellingen verstuurd of huurders aangemeld bij de deurwaarder, tenzij huurders geen betalingsregeling accepteren, niet reageren of geen contact zoeken met Woontij. Er vinden ook geen ontruimingen plaats op basis van betalingsproblemen als huurders samen met Woontij naar goede oplossingen zoeken.


Woontij is ook bereid om huurders een maand achterstand in maximaal 12 termijnen terug te laten betalen. Er wordt een uitstel van maximaal twee maanden verleend. Samen met bewoners wordt bekeken hoe lang er nodig is om zaken als financiƫle hulp van Rijk, gemeente of andere instanties te regelen.


De woningstichting verwacht dat een deel van de huurders vanwege de coronacrisis te kampen krijgen met terugval van inkomen en mogelijk betalingsproblemen, waardoor de maatregelen zijn getroffen. Woontij maakt ook gebruik van de mogelijkheid om tijdelijke huurcontracten te verlengen. "Dit houdt in dat we huurcontracten die aflopen tussen 1 april en 30 juni 2020 kunnen verlengen met maximaal drie maanden als de huurder daarom vraagt. Als de coronacrisis langer duurt, kan deze regeling verlengd worden."