Afbeelding
Foto:

mr. Natalie schrijft...

Positief nieuws


Een bericht van de advocaat van de Wadden, met juist in deze coronatijd een goed bericht. Van een zelfstandig ondernemer die ondanks een ontvangen claim van een oude opdrachtgever van € 40.000,- niet is omgevallen maar is blijven staan. Ik kies nu bewust voor het delen van leuk nieuws in deze pittige tijden.


Mijn klant werkt als zelfstandig ondernemer in de bouw en techniek branche en deelt zijn verhaal graag zelf. Mijn werk is voor mij en mijn klanten altijd goed verlopen tot ik dit jaar mijn e-mail opende terwijl de kinderen hun tanden poetsen om naar school te gaan en ik de schrik van mijn leven kreeg. In een email van een oude klant stond dat hij een schade van mijn bedrijf vorderde van € 40.000,--. Ook al wist ik dat de schadeclaim geheel onterecht was zat de schrik er goed in. En tegelijkertijd had ik geen idee wat ik moest doen. Goed slapen ging niet meer.


Toch heb ik dit vanaf het begin serieus genomen want als deze claim zou blijven staan zou ik gewoonweg failliet zou gaan. En dat wilde ik mij en mijn gezin niet aandoen. Dus ik heb direct professionele juridische hulp ingeschakeld.

Via via kwam ik in contact met advocaat Natalie Bakker en er was meteen een klik. Wat ik als zeer prettig heb ervaren is dat mr. Bakker mijn situatie vanaf het eerste moment serieus heeft genomen. En mij het gevoel heeft gegeven dat ik er niet alleen voor stond door alles van mij over te nemen. En wat ik niet had verwacht maar wel gebeurde is dat ik als ondernemer sterker en scherper ben geworden hierdoor.


Hoe ze te werk ging? In verband met de grote omvang van de claim is ze direct dezelfde week begonnen. Eerst heeft ze allemaal documenten bij mij opgevraagd. Aan de hand van die stukken en haar juridisch advies werd gelukkig snel duidelijk dat de claim van die omvang van mijn oude klant geheel onterecht was.


Om te komen tot naar een oplossing heeft Natalie het voorstel gedaan om met elkaar om de tafel te gaan zitten. De tegenpartij bleef op het standpunt van de claim staan. En haalde er ook een advocaat bij. Vervolgens heeft mr. Bakker een zeer uitgebreid en onderbouwd juridisch stuk gemaakt met de vraag binnen 14 dagen te antwoorden. En toen heeft mijn voormalig opdrachtgever zich teruggetrokken… én de claim van € 40.000,- laten vallen! We zijn niet naar de Rechtbank gegaan. Wow, ik was echt super blij.


De samenwerking met Natalie dus ook een heel positief resultaat opgeleverd. De claim is weg! En om dit soort vervelende claims in de toekomst te kunnen voorkomen, heeft ze mij na afloop aanvullend advies gegeven welke belangrijke juridische zaken ik in mijn bedrijf moest doorvoeren. Om dit goede nieuws te vieren ga ik zodra dat weer kan met mijn familie op vakantie. Helemaal omdat ik me realiseer dat alles ook anders had kunnen aflopen.


Waarom ik dit deze ervaring op deze manier met je deel in mijn column? Omdat ik je gun dat je bedrijf óók juridisch goed loopt zodat jij je kan richten op dat wat jij leuk vindt en goed in bent. Ik wens je een gezellige en gezonde week toe.


Aloha,

mr. Natalie Sylvette Bakker