Peter en Yeffrey in de nieuwe zaak.
Peter en Yeffrey in de nieuwe zaak. Foto: Job schepers

Vakslager Peter Haker opent deuren in nieuwbouw aan Groeneplaats

De eerste officieel geopende winkel in de nieuwbouw op De Groeneplaats is een feit. Terwijl er bij andere zaken druk wordt afgerond, opende De Vakslager Peter Haker woensdag de deuren. Een feestelijk moment dat gezien de omstandigheden niet groot gevierd kan worden.

"Het was wel even doorpakken. 24 januari kregen we de sleutel, daarna hebben we keihard gewerkt. Eigenlijk hadden we voor het weekend al open gewild. Maar deze woensdag is mijn vader jarig, hij wordt 56, en dat is dus eigenlijk een prachtig cadeau", vertelt Yeffrey Haker (26) dinsdag. Hoewel Peter Haker al veertig jaar in het slagersvak zit, is het de eerste fysieke winkel met toonbank. Vanuit Oudeschild werd altijd op bestelling vlees verkocht, maar dit is de eerste winkel met toonbank. Peter stond al veertien jaar op de markt, na negen jaar kwam Yeffrey daarbij en later zijn vrouw José. In plaats van alleen de maandag is de familie Haker nu zes dagen op de Groeneplaats te vinden. "Mijn vader zal vooral in Oudeschild aan het werk zijn en ik in de winkel. Mijn vader heeft die grote wens nooit gehad, ik wel. Want ik mis in Oudeschild toch een beetje de aanloop van mensen, al hebben we het druk genoeg. Mijn moeder helpt hier af en toe en blijft de administratie ook doen."

De zaak ook fris en ruim en tegelijkertijd knus en nostalgisch. Aan de muur hangt een door dochter Yessica ontworpen samenstelling van historische beelden van de Groeneplaats. Yeffrey blijft bescheiden en wil gezien de coronacrisis niet te uitbundig doen, maar de familie Haker heeft alle reden om trots te zijn. Er is hard gewerkt en dat is te zien aan het resultaat.


Yeffrey zijn toekomst in de zaak kreeg in 2013 vorm. "ik kreeg de keuze of ik in de zaak wou gaan en in 2014 heb ik de knoop doorgehakt om ermee verder te gaan. Toen kreeg ik vijf jaar de ruimte om te reizen en die tijd heb ik optimaal benut. Tijdens mijn reis in Australië wist ik niet meer zeker of ik wel terug wilde naar Nederland, maar de winkel was een laatste zet om me te overtuigen."

Nu de grote reizen er even op zitten, kan hij niet wachten om samen met Peter, José en de medewerkers de winkel tot een groot succes te maken. De basis is in ieder geval gelegd. Als er net zoveel aandacht wordt besteed aan de producten en de klanten als aan de inrichting van de zaak, zit het met de toekomst van het bedrijf wel goed.