Parken open, maar vrijwel geen gasten


In Zeeland zijn vakantieparken gesloten, op Texel niet. In de praktijk komt het bijna op hetzelfde neer. “Wij hadden de afgelopen week twaalf aankomsten op Vakantiepark De Krim. Vaak eigenaars van een huisje of mensen met een jaarplaats”, meldt directeur Iwan Groothuis.

Hetzelfde beeld bij Landal Beachpark Texel in De Koog. General manager Jan Bloem: “Wij zijn open en zolang de Veiligheidsregio en/of andere organisatie niet besluit dat we dicht moeten blijft dat wel zo. Maar het is hier héél rustig. Veel gasten, zowel Nederlanders als Duitsers, luisteren goed naar de overheid. Geen reserveringen nu, wel veel omboekingen. De reserveringen in mei zien we ook al langzaam minder worden. Mensen twijfelen. Gasten die annuleren bieden we een voucher ter waarde van hetzelfde bedrag. Daarmee kunnen ze binnen een jaar alsnog komen.”

Landal hanteert dezelfde aanpak voor parken Vogelmient en Sluftervallei. “We hebben nog wel wat aankomsten. Ondanks het advies om thuis te blijven sturen we deze gasten niet weg, maar heten hen welkom. Een hele rare situatie. Hartstikke vervelend ook voor de eigenaren van de huizen. Zij missen toch een stuk huuromzet. Maar ze begrijpen het ook en wensen ons veel sterke in de strijd.”

Een onwerkelijk situatie ook op de parken en campings van De Krim. Groothuis: “Voor onze reserveringsafdeling geldt al lang code rood. Annuleren, verschuivingen en veel vragen. Zoals hoe het moet met de seizoenplaatsen op de camping. Onze organisatie staat in de overlevingsmodus. Het houden van je liquiditeit is nu natuurlijk enorm belangrijk. Hoe gaan we de salarissen betalen de komende maanden? Ongeveer 30-35% van onze omzet bestaat uit personeelskosten. We werken bijvoorbeeld veel met flexibele medewerkers. Krijgen oproepkrachten ook vaste uren uitbetaald? Het is belangrijk dat dat ook wordt meegenomen in de NOW-regeling. Financieel hebben we gelukkig nog wat ruimte, maar het gaat wel hard als er alleen maar uit gaat en niets binnenkomt. We hebben een kredietfaciliteit bij onze bank en die gaan we waarschijnlijk ook gebruiken. Dat was normaal gesproken niet nodig geweest. We hebben bij De Krim een goede liquiditeit en in dat opzicht heb ik wel vertrouwen. We kijken naar de investeringen en de kosten in het algemeen. Waar mogelijk stellen we geplande investeringen uit en nemen we kostenbesparende maatregelen. We gebruiken deze tijd ook om groot onderhoud te doen. Zo proberen we onze medewerkers zo goed mogelijk aan de gang te houden. Alle locaties zien er spik en span uit, alles superschoon. Daarnaast hebben we een uitgebreide onderhoudslijst gemaakt voor alle locaties. Denk aan groenvoorziening, extra schilderwerk en ander onderhoud. Iedereen doet zijn uiterste best en helpt elkaar waar mogelijk.”

Over een eventueel besluit van de Veiligheidsregio om de vakantieparken te sluiten: “Het is niet echt nodig, je ziet nu al vrijwel niemand. Van een coronavlucht naar Texel is geen sprake. De communicatie is goed: Ga nu niet naar Texel, is wat iedereen zegt."

Kustpark Texel

Stil ook op Kustpark Texel. “Het park is open, maar we volgen strikt alle richtlijnen van de overheid. Veel voorzorgsmaatregelen voor- en achter de schermen. Alle centrumfaciliteiten zijn gesloten, tot 29 mei zelfs. Ook met het doel om de bezetting op het park laag te houden. We hebben gasten vooraf geïnformeerd, velen maken gebruik van de mogelijkheid van een voucher, we zien ze later in het jaar graag terug”, meldt Baptiste von Outryve van Roompot Vakanties. “Gasten die toch komen, zijn hier echt om te genieten van het huisje en de rust. Niet om contact te zoeken. De promotie hebben we stilgelegd, er zijn wel boekingen, maar weinig en voor later in het jaar.”

De tijd ná corona

Over de tijd ná corona: Groothuis: “Ik verwacht dat het snel zal gaan. Mensen willen er uit, naar buiten. Even niet naar Amerika of andere verre bestemming. ‘We pakken de auto naar Texel. Ik verwacht dat het snel druk zal worden. Dat is ook een uitdaging: van de huidige nulmodes naar volle bak. Om onze medewerkers, stagiaires, seizoenskrachten en vakantiemedewerkers die nu soms noodgedwongen aan de kant staan, zo snel mogelijk inzetbaar te hebben voor het seizoen.”