"Probeer geld zoveel mogelijk

lokaal te besteden tijdens crisis"

De gemeente heeft in verband met de corona-crisis extra maatregelen genomen om de Texelse economie te blijven ondersteunen.

Texelse ondernemers krijgen waar mogelijk voorrang bij opdrachten voor de gemeente en er is een budget van €150.000,- beschikbaar om de economie te stimuleren. Bij opdrachten voor de gemeente gaat het om opdrachten die binnen de Europese aanbestedingsgrens van €214.000,- blijven.

Het budget van €150.000,- is bedoeld voor plannen die de dalende omzetten enigszins tegengaan. "Vanuit het bedrijfsleven kunnen aanvragen worden gedaan voor plannen die op korte termijn sectorbreed kunnen worden opgepakt." Dat kan bij het economisch loket van de gemeente, bereikbaar via gemeente@texel.nl.

Wethouder Hennie Huisman (economie) deed een algemene oproep om de Texelse economie te blijven steunen: “Of je nu particulier bent of als bedrijf geld uitgeeft, probeer dat zoveel mogelijk lokaal te doen. Wat in de Texelse economie wordt uitgegeven, blijft op het eiland.”

De gemeente liet eerder weten uitstel van betaling te verlenen voor gemeentelijke lasten als de OZB, de toeristenbelasting en reclamebelasting. Texelse ondernemers kunnen ook een bijzonder uitstel van betaling voor alle gemeentelijke ontheffingen (behalve de leges) en facturen bij de gemeente aanvragen.

Tot en met afgelopen zaterdag hebben Texelse ondernemers 251 aanvragen ingediend voor de zogeheten 'Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers'. Die is er voor zzp'ers om in het levensonderhoud te voorzien. Meer over deze regeling via www.krijgiktozo.nl.