Historisch vliegtuig


In een rijtje met zaken die niet doorgaan, is er gelukkig een aantal zaken dat niet van de rol verdwijnt. Zo zal er op 4 mei - ergens rond acht uur - wel een historisch vliegtuig boven het eiland te zien zijn.

De toespraken die op 4 mei gegeven zouden worden door de burgemeester en spreker Gijs van Dijk (Kamerlid PvdA) komen beschikbaar voor de media en het Anjerconcert van de Marinierskapel, één van de hoogtepunten in het programma, is niet van de baan. Er wordt druk gezocht naar een nieuwe datum nu de geplande 29 mei niet door kan gaan. Zodra de nieuwe datum bekend is, wordt die natuurlijk gecommuniceerd.

In de Texelse Courant was de afgelopen periode in samenwerking met het 4 en 5 mei-comité veel aandacht voor het thema. Deze verhalen zullen gewoon doorgaan. 'Adopteer een monument' - een basisschoolproject op Texel - kan niet doorgaan, maar middels een video wordt er wel aandacht aan het onderwerp besteed op scholen. Artex en Pip Barnard onderzoeken nog een alternatieve vorm van de musical van 20 mei - de dag dat Texel werd bevrijd - en ook de mannen van bunker Texla beraden zich.

"Het is belangrijk om te vermelden dat we met alle betrokken partijen nog contact zullen hebben over de stand van zaken en de afronding en het vervolg", geeft Martin van Daalen van het 4 en 5 mei-comité mee.