Ook Thuiszorg gaat gewoon door


Uitzonderlijke tijden, zeker in de zorg. Verzorgingshuis de Gollards en verpleeghuis Hollewal zijn “op slot”. Hoe zit het met Texelaars die voor hulp afhankelijk zijn van thuiszorg?

Job Leeuwerke van Omring: “De Thuiszorg gaat gewoon door. Omring volgt daarbij, net zoals bij de zorg die in de woonzorglocaties wordt verleend, de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Dat betekent: voorzorgs- en beschermende maatregelen nemen en bij koorts binnen blijven. Zolang dat niet aan de orde is, komt de Thuiszorg gewoon bij de mensen over de vloer. De zorg moet immers wel doorgaan en kan op deze manier ook doorgaan. We werken ook nauw samen met andere organisaties, zoals de huisartsen. Hoewel er geen sprake is van een besmetting op onze locaties, zijn we daar wel op voorbereid.”

"Op slot"

De zorg gaat dus gewoon door, wat niet wegneemt dat het verplicht op slot gaan van de Gollards en Hollewal grote impact heeft. “Heel ingrijpend en emotioneel, maar iedereen is zich bewust van de reden. We merken dat er veel begrip is, dat dit echt ter bescherming is van de bewoners. We hopen natuurlijk dat we zo snel mogelijk weer open kunnen. Wat we ook zien is dat mensen heel vindingrijk worden om toch met elkaar in contact te zijn. Om bewoners te faciliteren hebben we op iedere locatie bijvoorbeeld meerdere iPads en denken mee om de verbinding te realiseren.”