Ella Ten Pas heeft het oneindigheidsteken gerend.
Ella Ten Pas heeft het oneindigheidsteken gerend. Foto: OSG de Hogeberg

Blijf in beweging met de 'Beat the Corona-Challenge'

Leerlingen en medewerkers van OSG de Hogeberg zijn druk met het leren op afstand. Maar hoe doe je dat met gym? Nou, door een challenge te starten.

De gymdocenten hebben het plan uitgewerkt om met alle leerlingen, medewerkers en familie de afstand Texel – Wuhan af te leggen. Wandelend, fietsend rennend of te paard: als je maar beweegt. Het doel is om niet alleen thuis achter de computer te blijven zitten maar ook thuis minimaal een half uur per dag te bewegen in de buitenlucht. Je blijft fitter en gezonder als je dat doet. Natuurlijk houden ze zich hierbij wel aan de richtlijnen van het RIVM door dit niet in groepen te doen en ook niet als men klachten heeft (of net heeft gehad).


De deelnemers wordt gevraagd om met een gratis app hun bewegingsactiviteiten vast te leggen en als bewijsstuk mee te sturen.

De afstand Texel-Wuhan is ongeveer 8498 kilometer. Na week 1 hebben we hier al 2265 kilometer van afgelegd. Dat betekent dat we virtueel de landen die zwaar getroffen zijn zoals Noord Italië en Spanje al hebben doorkruist. Het doel is om 6 april de volledige 8498 km te hebben afgelegd.

Nog niet alle leerlingen hebben hun afstand kunnen doorgeven. We hopen dat dit in week 2 wordt goedgemaakt en dat we inlopen op het schema. We hebben wel al heel bijzondere prestaties gezien:

Dhr. Huizinga en Jerom Verstraaten hebben beiden meer dan 100 km afgelegd in de eerste week. Ese Roeper, Diederik Jimmink en Klaas Heinis zelfs meer dan 200 km! Er zijn ook creatieve hardlopers / en wandelaars bij. Zo heeft Ella Ten Pas het oneindigheidsteken gerend. “Het doet me gewoon erg goed om er even uit te zijn en te sporten. Ik hoop dat dan ook voor altijd te kunnen blijven doen” aldus Ella uit klas 2.

Liefhebbers van deze creatieve manier van bewegen kunnen op “figurerunning” misschien nog wel meer inspiratie opdoen.

We krijgen ook foto’s van gezinnen die met elkaar planken in de tuin, leerlingen die selfies posten of die de buitenrit te paard vastleggen. Ook de wandeling met de hond wordt geregistreerd. Alle bee(s)tjes helpen. Ook in tijden van crisis blijft OSG de Hogeberg dus volop in beweging!