Het voetbalveld van SV Oosterend ligt er verlaten bij. Het is toe aan groot onderhoud.
Het voetbalveld van SV Oosterend ligt er verlaten bij. Het is toe aan groot onderhoud. Foto: Gerard Timmerman

Corona nieuwe tegenslag tijdens pechseizoen voor SV Oosterend

Een pechseizoen voor de voetballers van SV Oosterend. Na de glorieuze promotie naar de vierde klasse trof de club deze competitie eerst zware tegenstanders. Net toen het eerste op dreef kwam, gooide eerst het slechte weer roet in het eten en nu ligt de competitie stil door corona.


“We hebben een hele lastige start gehad”, blikt SVO-voorzitter Wim Westdorp terug. “Dat kwam ook doordat we tegen drie van de vier beste teams uit de competitie speelden. Ploegen als Medemblik, Schagen United en Con Zelo, die ook bovenin staan. Ook tegen Texel’94. Toen speelden we in Den Burg sowieso ver onder ons kunnen. Maar de laatste wedstrijden zaten we weer in een goede flow. In een wedstrijd of vier, tegen ploegen als Dirkshorn, VZV en Geelzwart hebben we goede wedstrijden op de mat gelegd en pakten we tien punten. De trainingen werden goed bezocht, de animo was goed en er is veel teamspirit. De afgelastingen door het slechte weer kwamen niet goed uit, zeker niet voor ons. En nu de coronacrisis.”

Het voetbalveld op het Sieme Keijser sportpark verkeert in een slechte conditie. De afwatering laat zwaar te wensen over, wat door de enorme hoeveelheden regen deze herfst en winter verkeerd uitpakte. Met name de doelgebieden hadden het zwaar te verduren.

“Ik heb er nu totaal geen zicht op wat er gaat gebeuren en weet ook niet wat de KNVB gaat doen. Tot 6 april mag er sowieso niet worden gespeeld. Vóór de crisis kwam, had de KNVB al een drietal avondwedstrijden ingepland. Als er weer gevoetbald mag worden, zal hier zeker naar worden gekeken.”

Maar ook het veld moet dringend worden aangepakt. “We hebben een brief naar het college van b en w gestuurd over de slechte staat van het veld en dat groot onderhoud nodig is. Het belangrijkste is dat er nieuwe drainage komt, zodat het regenwater weer kan worden afgevoerd. De huidige buizen zijn een jaar of veertig, vijftig geleden aangelegd en lopen aan de kant van de kleedkamers waarschijnlijk niet ver genoeg door. Of er opnieuw moet worden ingezaaid weten we nog niet.”


“We wachten op antwoord van het college. Normaal gesproken zou de competitie op 1 juni klaar zijn. Dat geeft voldoende tijd om het veld goed aan te pakken. Maar ik begrijp dat de KNVB de eredivisie al tot eind juni wil laten spelen. We hopen dat het voetbal in Oosterend niet zó lang doorgaat, want dan komen we in het nieuwe seizoen in de problemen.”