VVV en TESO zien gast in grote mate wegblijven van het eiland

De VVV en TESO zien het aantal gasten dat naar Texel komt in steeds grotere mate van het eiland wegblijven.

Volgens VVV-directeur Frank Spooren is een afname te zien sinds vorige week maandag toen de eerste algemene oproepen werden gedaan om voorlopig weg te blijven. VVV Texel fungeert sindsdien als crisiscentrum waar iedereen druk bezig is met annuleren en omboeken. Volgens Spooren is het hopelijk wel tijdelijk dat de gasten wegblijven. "In normale tijden zijn we uiteraard hartstikke blij met alle gasten die naar het eiland komen."

Directeur Cees de Waal van TESO ziet eveneens de effecten van de oproepen en het thuisblijven van Duitse en Belgische gasten. "Het aantal personen en voertuigen dat we per afvaart overzetten is de afgelopen dagen, afgezet tegen dezelfde periode vorig jaar, gedaald met circa 70 procent. Een voorbeeld: afgelopen zaterdag en zondag vervoerden we in totaal 822 voertuigen naar Texel, vorig jaar op die twee dagen in totaal 3.169 voertuigen.‎ Zoals verwacht werd, zien we dat een relatief groot deel van de voertuigen die we overzetten vrachtauto's zijn alsmede auto’s met forensen die van en naar hun werk reizen."

De Krim is gestopt met het maken van nieuwe boekingen met een aankomst tot 7 april. Het park heeft eigenaren van huisjes, jaargasten en seizoensgasten ook dringend verzocht niet naar Texel af te reizen. Alle openbare locaties zijn gesloten en de opening van het seizoen op De Shelter en Kogerstrand is uitgesteld. De aankomst van mensen is minimaal geworden. Wat er nog komt, zijn over het algemeen eigenaren van eigen accommodatie.