Eilanddichter

Spookboot


waar kindjes vroegen papa
is dat texel weerklinkt nu
de voetstap van een enkeling


geen moeder die haar kroost
maant in de buurt te blijven
niemand die de meeuwen voert
of tegen de wind in staat


er gaat niemand meer heen
er komt niemand meer af
men gaat alleen nog naar huis
cocoonen met wc-papier


vreemden blijven weer vreemden
in deze wereld vol eilanden
is alles overkant geworden


roop


Theater na de Dam

op 4 mei afgelast


De organisatie van Theater na de Dam op 4 mei in De Waal laat weten dat besloten is om de voorstelling dit jaar niet door te laten gaan. "Gezien de omstandigheden en onzekerheden ten aanzien van het coronavirus vinden we het niet langer verantwoord."


Echt Texelse

Boodschappenbox


Diverse Texelse leveranciers die hun afzetmarkt flink zagen krimpen met de coronacrisis hebben de krachten gebundeld met het platform bestelTexel.nl, een online platform waar de producten van leveranciers worden verzameld in een Boodschappenbox voor de mensen thuis.

De boodschappenbox bevat seizoensproducten van lokale horecaleveranciers. Van melk, tot kaas, vlees, vis, brood, thee, koffie, kruiden en groenten. De ingrediënten zijn waar mogelijk biologisch en duurzaam en geproduceerd met respect voor de natuur. Alle ingrediënten zijn van hoge kwaliteit en geven daarmee een gezonde basis voor een aantal gerechten. Het online platform biedt de mogelijkheid iedere week een boodschappen box te bestellen. Deze wordt op een vaste dag thuis afgeleverd.

“De leveranciers van de horeca kennen nu zware tijden. Ook onze eigen leveranciers. En op deze manier dragen we samen een steentje bij aan een gezonde lokale economie. Voor vandaag én voor morgen", legt Valerie Jongeneel uit. Zij rolt dit initiatief, ondersteund door de Webjongens, samen met Joram Timmerman uit. De eerste bedrijven hebben zich al aangesloten, waaronder Novalishoeve, Texelse Branding, Waddenoester.tx, Slagerij Peter Haker, De Texelse Visspecialist en Chocolaterie Smidt. Om het initiatief te ondersteunen en zo een gevarieerde box samen te stellen. De '(H)eerlijk Texel boodschappenbox' voor twee personen wisselt per week de ingrediënten en zal naar verwachting circa € 30,- kosten, maar heeft volgens Valerie een hogere waarde. De box heeft ook iedere week een extra ingrediënt: inspiratie en motivatie. Bijvoorbeeld een recept van verschillende Texelse chefs. “Zo blijven ook de lokale restaurants top of mind”, vult Joram aan.

Het initiatief wordt op dit moment verder uitgewerkt en het duo verwacht over een week operationeel te zijn. Men kan nu alvast aanmelden en op de hoogte blijven via www.facebook.com/besteltexel of de website bezoeken via www.besteltexel.nl.


Bezorging Leef-Tijd uitgesteld


Texels Welzijn en Seniorenvereniging Texel hebben besloten om de bezorging van de onlangs verschenen nummer twee van de zevende jaargang seniorenblad Leef-Tijd tot nader orde uit te stellen.


Dit met het oog op de maatregelen rond het Coronavirus. Er komen namelijk teveel bezorgers op één locatie bijeen.


Zodra de omstandigheden zijn verbeterd zal de bezorging van de 2.500 bladen alsnog ter hand worden genomen.