De Krim: "Iedereen heeft vragen"

Het zijn uitzonderlijke tijden, ook bij De Krim Texel. Het park is open, maar faciliteiten en andere voorzieninge zijn gesloten.

Directeur Iwan Groothuis: “Vakantiepark De Krim is nog open, maar restaurants en andere faciliteiten zijn dicht. Golfbaan de Texelse is gesloten. En ook Hotel Molenbos is of gaat dicht. De campings waren nog dicht. Die zouden open gaan, maar dat stellen we grotendeels uit tot 6 april en het zou me niet verbazen als het nog langer wordt. De medewerkers worden zoveel mogelijk ingezet op andere werkzaamheden zodat we iedereen in dienst kunnen houden.”

Waar het storm loopt is de reserveringsafdeling. “Iedereen heeft vragen, over allerlei dingen. Mogen we omboeken? Wat is er open? Mogen we wel naar Texel afreizen? Hoe gaan jullie om met annuleringen etc, allemaal relevante vragen die stuk voor stuk beantwoord moeten worden.

We hebben de bezetting op de afdeling reserveringen ondertussen verdrievoudigd, waarbij werkplekken verspreid worden over geheel Texel en er ook vanuit thuis gewerkt wordt. We zien uiteraard ook voor nu een grote terugloop in boekingen, zeker op Vakantiepark De Krim. Mensen boeken hier toch voor de faciliteiten. Er zijn nog wel enkele eigenaren, want we hebben hier ook zo’n 500 bungalows die in particulier eigendom zijn.

Bij vragen met betrekking tot annuleringen volgen we de voorwaarden. Voor wat betreft onze eigen accommodaties, en dat is best veel, bieden we gasten voor om gratis om te boeken. Dat wordt erg goed ontvangen. Bij de bungalows van particulieren is het aan de eigenaren om te bepalen hoe zij daarmee omgaan.


Verder volgen wij de richtlijnen van de overheid. Die wordt voor onze regio bepaald in het crisiscentrum in Alkmaar, die ook in verbinding staat met onze burgemeester. De burgemeester is ook in gesprek met de verschillende belangengroepen. We moeten er vanuit gaan dat er zo goed mogelijk wordt besloten. Maar hoe langer dit gaat duren, hoe meer het gaat knijpen. Ook voor De Krim. Wij hebben best wat vlees op de botten, maar we beseffen dat er zeker op Texel ook bedrijven zijn die moeilijk door de winter zijn gekomen. Het overkomt ons en iedereen begrijpt in wat voor situatie we zitten. De solidariteit en inzet van al onze medewerkers is enorm. Daar ben ik trots op!”

Landal Sluftervallei

Een stukje verderop hetzelfde beeld bij Landal Sluftervallei. "Wij gaan niet sluiten, faciliteiten zijn wel gesloten. We krijgen veel vragen, gasten hebben de mogelijkheid tot omboeken." Daarvoor heeft de organisatie de mogelijkheden versoepeld.