Gemeente komt Texelaars tegemoet


De gemeente verstuurt de komende tijd geen aanslagen voor de toeristenbelasting (van 2019) en de reclamebelasting naar Texelse ondernemers om hen financieel tegemoet te komen.

Dat heeft de gemeente op haar site laten weten. Ondernemers krijgen de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen naar verwachting pas later in het jaar. Texelse ondernemers kunnen tot 15 april ook een bijzonder uitstel van betaling voor alle gemeentelijke ontheffingen (behalve de leges) en facturen bij de gemeente aanvragen. Dan komt er uitstel tot 31 augustus, waarna ondernemers het geld alsnog in één keer of gespreid kunnen betalen. Texelaars kunnen bij de gemeente eveneens uitstel van betaling aanvragen voor de OZB, de rioolbelasting en de afvalstoffenheffing.

De gemeente neemt de komende tijd geen incassomaatregelen, zoals aanmaningen of dwangbevelen, als bedrijven openstaande posten hebben. Voor openstaande facturen kan ook uitstel van betaling worden aangevraagd. Volgens burgemeester Michiel Uitdehaag heeft de gemeente de liquiditeit in huis om het uitstel van betalingen op te vangen. De verwachting is dat de inkomsten op het gebied van de toeristenbelasting en het parkeervignet zullen gaan afnemen. Dat kan al wel gevolgen hebben voor de begroting van 2020.