De pakketten van de voedselbank.
De pakketten van de voedselbank. Foto: Gerard Timmerman

Minder groente bij voedselbank

De voedselbank op Texel vreest dat het aanbod van verse groente de komende weken karig wordt, omdat het distributiepunt in Amsterdam gesloten is als gevolg van de corona-crisis.


Afgelopen week had de voedselbank nog een hoop verse groente en fruit van de horeca, maar de voedselbank verwacht de komende weken uit eigen zak groente te moeten gaan kopen. De stichting Broodnodig op Texel deed afgelopen week op Facebook een oproep voor steun van Texelaars. De voedselbank helpt op het moment 63 Texelaars die op de voedselbank zijn aangewezen. De stichting liet weten de komende tijd door te gaan met het verzorgen van voedselpakketten op het eiland. De vrijwilligers hebben een logistiek systeem bedacht waarbij het besmettingsrisico van en door vrijwilligers tot een absoluut minimum beperkt blijft.


“Zo gaan wij onder meer de pakketten contactloos aan huis bezorgen.” De voedselbank heeft daarvoor extra dozen nodig en die gaat Albert Heijn inzamelen. Donaties kunnen gedaan worden op NL16 RABO 0120 8863 08 ten name van Stichting Broodnodig op Texel.