Bij Bakker Timmer gaat het werk deze week door, komende week gaat het naar een lager pitje.
Bij Bakker Timmer gaat het werk deze week door, komende week gaat het naar een lager pitje. Foto's: John Smit/Videolux

Ook bakker moet er aan geloven

Bij Bakkerij Timmer in Oudeschild wordt deze week nog volop brood en banket bereid, maar Bea Timmer verwacht dat vanaf komende week de productie op een veel lager pitje komt te staan.


“Nu maken we vooral veel voorraad voor komend seizoen. Maar aan het eind van de week gaan we inventariseren en kijken hoe we verder gaan. We draaien voor zo’n tachtig procent op het toerisme. Ook wij moeten er aan geloven. De tearooms hebben we moeten sluiten. De winkels zijn wel open, maar de luxe verkoop is gedaald. ’s Middags is er bijna niets meer te doen. De winkels om ons heen gaan ook eerder dicht. Je merkt ook dat mensen voorzichter worden met uitgaven. We leveren nog aan hotels, maar daarvan zijn er ook al een aantal gesloten. Restaurants zijn ook dicht.
In de bakkerij en de winkels nemen we natuurlijk alle nodige voorzorg in acht. Deurknoppen en lichtknopjes extra ontsmetten, afstand houden, alles voorverpakken en dat soort dingen. Ik hoop dat we door mogen draaien, ook al is het maar met weinig. Net als iedereen hebben we arbeidstijdverkorting aangevraagd. Iedereen saneert nu en we hopen er maar het beste van. Het valt niet mee, maar toch hebben we er vertrouwen in dat we er over een jaar nog zijn.”

Het brood van Bakkerij Timmer wordt verkocht in de eigen winkels, koek en andere producten ook in supermarkten. Brood en banket worden op verzoek ook thuisbezorgd, mits het bestellingen boven de tien euro betreft. "De regels daarvoor hebben we versoepeld, we bezorgen nu over heel Texel gratis. We houden twee routes aan, op maandag, woensdag en vrijdag het zuidelijk deel van Texel en op andere dagen het noordelijk deel." Bestellingen lopen via de website www.bakkertimmer.nl.

Afbeelding