Kunstenares Hélène Steenhof van Galerie en beeldentuin De Weezenplaats.
Kunstenares Hélène Steenhof van Galerie en beeldentuin De Weezenplaats.

Galerie en beeldentuin De Weezenplaats

Galerie en beeldentuin De Weezenplaats aan het Doolhof op de Hogeberg gaat op 1 april weer open. Wel onder voorbehoud, gezien de ontwikkelingen rond corona.


De galerie en beeldentuin op deze bijzondere plek bestaat vijf jaar. Daarnaast heeft kunstenares Hélène Steenhof tien jaar het bedrijf ‘Beelden Verbinden’. Vandaar dat ze drie bronzen schapen weggeeft.


Atelier en tuin zijn geopend op woensdag, donderdag en zaterdag, vanaf 11.00 uur. Sinds de verbouwing van de monumentale boerderij De Weezenplaats aan de voet van de Hoge Berg liep het storm in het atelier van de bekende beeldenmaakster. Dit jaar wordt de 10.000ste bezoeker verwacht.

De historische plek is in oude luister hersteld en fraai om te zien. De bijzondere sfeer wordt versterkt door de bronzen beelden van dieren, fantasie- en mensfiguren in verschillende formaten. Ook deze winter heeft Hélène weer verschillende nieuwe werken gemaakt.

Bezoekers worden geïnformeerd hoe ze kans kunnen maken op een bronzen schaap. Iedereen is welkom bij galerie en beeldentuin De Weezenplaats aan het Doolhof 3.

Voor meer informatie zie www.deweezenplaats.nl/feest.